Gündem En 'baba' kahraman

En 'baba' kahraman

Paylaş
En 'baba' kahraman

Mersin'de alev alev yanan eve girip 10 aylık bebeği kurtaran 'Meçhul Kahraman' Gaziantep Araban'da ortaya çıktı

İŞ ARAMAK İÇİN MERSİN’E GELMİŞ

Mersin’deki yangında kurtardığı bebeği, teyzesi Öykü Erol’a teslim ettikten sonra adını bile söylemeden sessizce ortadan kaybolan ‘Meçhul Kahraman’ın Gaziantep’in Araban ilçesinde yaşayan Bekir Bakır olduğu ortaya çıktı.

Bekir Bakır asker değil. Üstelik işsiz. Apartmana girebilmek için itfaiyeye ‘Askerim’ diye yalan söylemiş. Biri 7 aylık, diğeri 4 yaşında iki kızı var. Mersin’e de iş aramak için gitmiş.

‘MAHALLEDE GEZİNTİYE ÇIKMIŞTIM’

Olay akşamı bir yakınıyla çevrede gezintiye çıktığını söyleyen Bekir Bakır, “Yangını meraktan izlemeye başladım. Evde mahsur kalanların yakınları feryat ediyordu ama itfaiye müdahale edemiyordu.

Bebeğin teyzesi dışarıda öyle çok ağlıyordu ki dayanamadım. Kendi küçük kızlarım aklıma geldi. İtfaiyeciye gidip ‘Ben askerim, içeri girebilirim’ dedim. El fenerini alıp apartmana daldım” dedi.

‘SABAH MEMLEKETE DÖNDÜM’

Bekir Bakır, “Gömleğimi çıkardım. Islatıp elime aldım. Daha tam yayılmamış alevlerin arasına girip bebeği hemen buldum. Islak gömleğime sarıp kucakladım.

Alevlerin arasından çıkarıp aşağı indirdim. Sonra da ağlayan teyzesine verip misafir olarak kaldığım kız kardeşimin evine gittim. Dün sabah da memleketime döndüm. Reklamımı yapmak isteseydim orada kalır gazetecilere röportaj verirdim” dedi.

'KURTARDIĞIMI HERKES GÖRDÜ‘

Mersin İtfaiye Amiri Adil Kılıç bebeği kendisinin kurtardığını iddia etti ve “Bu ‘Meçhul Kahraman’ kapıda bana ‘Yakınıyım’ deyince bebeği kendisine verdim. Zimmetimde olan el fenerimi alıp gitti. Suç duyurusunda bulunacağım” diye konuştu.

Bekir Bakır bu iddiaya, “Bebeği kurtardığımı tüm mahalleli ve ailesi gördü. İtfaiyeciler herhalde kendileri kurtaramadıkları için böyle konuşuyorlar” dedi.

Mehmet ASLAN/DHA

2