Siyaset 'En büyük asker bizim asker' mesajı
Paylaş
'En büyük asker bizim asker' mesajı

Askere karşı sert eleştirileriyle bilinen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriye'nin başkenti Şam'da “TSK'nın üst kademesinin demokrasiye bağlılığından şüphemiz yok” dedi

‘ACABALAR VAR’

Haberin Devamı

Resmi ziyaret için Suriye’ye giden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dün TRT-Türk’ün Şam Bürosu’nun açılışını yaptı. Bülent Arınç, açılış sonrası aynı kanalda canlı yayına katıldı. Arınç, “Sayın Genelkurmay Başkanımız veya Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) üst kademesinde görev almış bütün komutanlarımızın demokrasiye bağlılığından zerre kadar şüphemiz yok” dedi.

Arınç, “Ülkeyi askerler yönetmemeli. Bu sivil hükümetlerin işidir. Türkiye maalesef iki darbe onun yanında postmodern darbeler yaşandığı için acabalar kafalarda yer ediyor” diye konuştu.

‘BİZİM ASKERİMİZ’

Bülent Arınç şöyle devam etti: Ama ben Türkiye’de her şeyin yerli yerine oturduğunu ve demokratikleşme sürecinde de bunu daha çok özümsediğimizi düşünüyorum. Asker başkasının askeri değil, bizim askerimiz, bizim ordumuz. Onu Türk milleti büyük bir güvenle bağrına basıyor. Çünkü o ülkemizin bağımsızlığının, savunmasının temelidir, çok önemli bir görev yapıyor. Ama onun hiçbir zaman ülkeyi yönetmek, hatta sivil yönetimleri devirmek noktasında da o gözle baktığını düşünmüyoruz. Artık Türkiye o eski darbeler geleneğinden çıktı.

Haberin Devamı