Ekonomi En büyük dönüşüm projesi başladı

En büyük dönüşüm projesi başladı

Paylaş
En büyük dönüşüm projesi başladı

Süleyman Ekşi İnşaat, kapalı inşaat alanı bazında bugüne kadar yapılan en büyük kentsel dönüşüme imza atıyor. ‘Ahes Misal İstanbul’ projesinde 2 bin 400 konut, 359 odalı otel, dükkan ve ofisler var

İstanbul Gaziosmanpaşa’da yapılan ‘Ahes Misal İstanbul’, 2 milyar liralık yatırım değerine sahip. İlk etapta bin 600 daire var ve bu dairelerin teslimleri 2019 sonunda yapılacak. 13 bloktan oluşan projede 60 dükkan da yer alıyor. Bu dükkanların büyüklükleri 70 ila 800 metrekare arasında değişiyor.

Ahes Misal İstanbul’un ilk etabında 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler var. Fiyatları ise 340 bin liradan başlıyor. Projede cep sineması, kütüphane, oyun alanları, spor salonları, hamam, yüzme havuzu, kafeler, cami, restoranlar, otopark ve toplantı salonları bulunuyor.

İLÇEYE BÜYÜK HİBE

Gaziosmanpaşa’nın İstanbul’un ilan edilen en büyük riskli alanı olduğuna dikkat çeken Süleyman Ekşi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi, “Bu nedenle İstanbul’a örnek olacak bir model üzerinde çalışıyoruz. Dönüşüm alanını ekonomik, sosyal ve kültürel değerleriyle birlikte ele alıyoruz. Tüm halkı kucaklayan bir dönüşüm gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Gaziosmanpaşa 2. derece deprem bölgesinde olmasına karşın, tüm hesapları Gaziosmanpaşa Belediyesi plan notları doğrultusunda 1. derece deprem bölgesine göre hazırladık. Proje bütünlüğünü sağlamak açısından proje çevresindeki yollar, caddeler ile bin kişilik ilkokul, bin kişilik kültür merkezi ve bin kişilik camiyi Gaziosmanpaşa’ya hibe ediyoruz” dedi.

YÜZDE 40 PRİM VADETTİ

Projenin tamamlanmasıyla yüzde 40 oranında prim yapacağını ifade eden Ekşi, “Gaziosmanpaşa, önemli bir ilçedir. Bu sebeple projenin teslim zamanında yüzde 40 prim yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.

BÖLGEDE 30 BİN KONUT DÖNÜŞECEK

Gazisomanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, bölgede bugüne kadar 5 bin konut dönüştürdüklerini söyleyerek, “Şu an 5 bin konutu daha dönüştürüyoruz. Gaziosmanpaşa’da toplamda 30 bin konut dönüştüreceğiz. Dönüşümde halkımız bize çok destek” dedi.

AHES MİSAL İSTANBUL NEREDE?

TEM ve çevreyollarının yanında Haliç’e komşu olan Ahes Misal İstanbul, Vialand’in yanında yükseliyor. Giyimkent ve Tekstilkent gibi finans noktalarına da yakın mesafede.

Haberin Devamı