Ekonomi En büyük ralliyi Avcıoğlu-Korkmaz kazandı!

En büyük ralliyi Avcıoğlu-Korkmaz kazandı!

Paylaş
En büyük ralliyi Avcıoğlu-Korkmaz kazandı!

En büyük ralliyi Avcıoğlu-Korkmaz kazandı!

27-29 Eylül tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Rallisi’ni, Castrol Ford Team Türkiye takımından Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ekibi kazandı…



Türkiye’nin en eski ve en köklü motorsporları organizasyonlarından Uluslararası Boğaziçi Rallisi, 27-29 Eylül tarihlerinde Pendik’te gerçekleştirildi. Başta Pendik Belediyesi olmak üzere Spor Toto, Serenas Group, The Green Park Hotel Pendik, Toshiba ve Power Group destekleri ile gerçekleştirilen organizasyonda 51 ekip start aldı.

Haberin Devamı

Castrol Ford Team Türkiye adına Ford Fiesta S2000 ile mücadele eden Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ekibinin zaferi ile sonuçlanan zorlu rallide, Bonus Unifree Parkur Racing adına Mitsubishi Lancer Evo IX ile Uğur Soylu-Emir Şahin ikinciliği elde etti. Soylu-Şahin ekibi, aynı zamanda Sınıf 3 birinciliğinin de sahibi olurken, podyumun üçüncü basamağında Pegasus Racing takımından Fiat Punto S2000 ile Fatih Kara-Güray Karacar yer aldı.

Yarışın İki Çeker Birinciliği, Sınıf 6 Birinciliği ve Genç Pilotlar Birinciliği’ni Castrol Ford Team Türkiye adına Ford Fiesta R2 ile mücadele eden Murat Bostancı-Onur Vatansever ekibi kazandı. Sınıf 5 birinciliğini Renault Clio R3 ile Ali Gülan-Ahmet Yörük ekibi elde ederken, Sınıf 8’de Neo Motorspor adına Renault Clio Ragnotti ile Adil Küçüksarı-Macit Gür birinciliğe ulaşan ekip oldu. Sınıf 9’da Citroen Saxo VTS ile Alp Arslan Taner-Soner Tamer zirvede yer alırken, yarışın Bayan Pilotlar birinciliğini Neo Motorspor adına Mitsubishi Lancer Evo VIII ile Simin Bıçakcıoğlu elde etti. En Genç Co-Pilot ödülünün sahibi de Bonus Unifree Parkur Racing adına Burcu Burkut Erenkul ile yarışan Şeyma Yağız aldı.

Haberin Devamı

Zorlu ve hızlı 12 özel etaptan oluşan ve Boğaziçi Rallisi kapsamında, 6 ayrı yarış koşuldu. FIA Avrupa Ralli Kupası haricinde, Türkiye Ralli Şampiyonası’na puan veren organizasyon ayrıca Historic Rally ile TOSFED Ralli Kupası ‘na da ikişer yarış üzerinden değerlendirildi.

30 yaş üzeri ralli otomobillerine açık Historic Rally klasmanında her iki gün de Ford Escort MKII ile Engin Kap-Başar Yavuz genel klasman ve kategori 2 birincilikleri elde ederken, Opel Ascona ile Can Eroskay-Doğuş Gökay ikinciliği ve Kemal Gamgam-Orkun Demir üçüncülüğü elde ettiler. Ford Fiesta MK1 ile mücadele eden Gamgam-Demir ekibi aynı zamanda Kategori 1 birinciliklerinin de sahibi oldu.

Amatör sporcuların daha uygun bütçelerle yarışmalarını teşvik etmek amacı ile oluşturulan TOSFED Ralli Kupası’nın ilk yarışında; Kategori 3’de Ford Fiesta ST ile Alptekin Işıkalp-Çiçek Güney Kategori 2’de Citroen Saxo VTS ile Kutlu Demiriz-Erman Akgün ve Kategori 1’de de Fiat Palio ile Kerim Tar-Kutay Ertuğrul birincilikleri paylaşan ekipler oldular.

Haberin Devamı

TOSFED Ralli Kupası’nın ikinci gün koşulan ikinci yarışta ise; Kategori 3’de Renault Clio Ragnotti ile Hakan Ertarman-Yunus Emre Bol, Kategori 2’de Fiat Palio Kit Car ile Bora Çantepe-Soner Çevik ve Kategori 1’de de bir kez daha Fiat Palio ile Kerim Tar-Kutay Ertuğrul birincilikleri elde ettiler.

Türkiye Ralli Şampiyonası ve TOSFED Ralli Kupası; Uluslararası Boğaziçi Rallisi’nin ardından, 02-03 Kasım tarihlerinde İstanbul Rallisi ile devam edecek.