Yaşam En çekici yüz: Shania Twain

En çekici yüz: Shania Twain

Paylaş
En çekici yüz: Shania Twain

En çekici yüz: Shania Twain

Amerikalı ve Kanadalı bilim adamlarına göre, bir kadının güzelliği, gözleri ve dudakları ile gözleri ve kulakları arasındaki mesafeye bağlı.
Kaliforniya, San Diego ve Toronto Üniversitelerinden bilim adamları, "ideal yüzü bulmak" için kolları sıvadı.

Haberin Devamı

Bir kadının yüzünün fotoğrafında küçük değişiklikler yapan bilim adamları, üniversite öğrencilerine, gözler ve ağız ile iki göz arasındaki uzaklığın değiştirildiği aynı kadının fotoğrafından hangisinin çekici olduğunu sordu.

"İdeal oranların" uzunluk ve genişlikte saklı olduğunu gören araştırmacılar, daha çekici bulunan kadının yüzünde gözler ve ağız arasındaki dikey mesafenin çene ve saçlarla sınırlı yüzün uzunluğunun yaklaşık yüzde 36’sına, gözler arasındaki yatay mesafenin ise yüzün genişliğinin yaklaşık yüzde 46’sına denk geldiğini gördü.

Büyük gözler, dolgun dudaklar gibi türlü yüz hatlarının kadının yüzünü çekici duruma getirdiğinin bilindiğini belirten Toronto Üniversitesi’nden Kang Lee, araştırmanın, saçlarını kestirdiğinde çekici bir kişinin neden daha az çekici ya da çekici bulunmayan bir kişinin çekici duruma geldiğine de açıklık getirdiğini vurguladı. Lee, saç modellerinin yüzdeki oranları değiştirdiğini bildirdi.

Haberin Devamı

"Vision Research" dergisinde yayımlanan araştırmaya imza atanlar, yalnızca bir Kafkas kadınının yüzünün incelendiğini, erkeklerin, diğer ırkların ve çocukların farklı "altın oranlara" sahip olup olmadığını bulmak için başka araştırmaların da yapılması gerektiğini kaydettiler.
Birçok ünlünün yüzünün oranlarını inceleyen araştırmacılar, Kanadalı şarkıcı Shania Twain’in "en çekici" olduğu sonucuna da vardı. ABD'li aktris Jessica Alba ise bilimsel güzellik ölçülerine en yakın yüz çıktı.