Gündem En çok bombalar üzmüş

En çok bombalar üzmüş

Paylaş
En çok bombalar üzmüş

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müşteşarlığı'na atanan İstanbul Valisi Muammer Güler, 7.5 yıllık görevinde en çok üzüldüğü olayın, 2003'deki bombalamalar olduğunu söyledi

7.5 YILIN HESABINI VERDİ

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Muammer Güler, son Valiler Kararnamesi ile yeni kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müşteşarlığı’na atanmıştı. İstanbul Valiliği’ni pazartesi günü Hüseyin Avni Mutlu’ya devretmeye hazırlanan Vali Güler dün makamında görev yaptığı 7.5 yılı değerlendirdi.

Muammer Güler, “Sizi en çok üzen olaylar neydi?” sorusuna “15 ve 20 Kasım 2003’deki bombalama olayları beni en çok üzen olaylardı. Geçen yılki sel felaketinde çok büyük ıstıraplar yaşadık. 2007 ve 2008’deki 1 Mayıs olayları sıkıntılı olaylardı. 2010’da bunun çözüme kavuşmasından da mutlu oldum” dedi.

‘İZİN BİLE YAPMADIM’

Muammer Güler “Beni en çok sevindiren olayların başında ise 40 bin derslikle aldığımız okullarımızdı. Bunun üzerine 23 bin derslik daha koyduk. İstanbul’da şu an eğitim 63 bin derslikle veriliyor. 18 hastaneyi bitirdik. 5’inin çalışmaları ise devam ediyor. Bunlar da güzel projeler” diye konuştu.

Haberin Devamı

Muammer Güler şöyle devam etti: Tek bir gün izin bile kullanmadım. Cumartesi ve pazarın beraberce boş olduğu gün olmadı. Belki sadece cumartesi ya da pazar boş 4 gün geçmiştir. Oda belli bir program olmadığı içindir.

57 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

İstanbul 2003 yılının Kasım ayında terör örgütü El Kaide’nin hedefi olmuştu. 15 Kasım 2003’te bomba yüklü araçlarla Neve Şalom Sinagogu ve Beth İsrael Sinagogu’na düzenlenen saldırılarda 27 kişi ölmüştü.

20 Kasım 2003’te yine bomba yüklü araçlarla iki saldırı düzenlenmiş, hedefler bu kez Beyoğlu’ndaki İngiliz Konsolosluğu ile Maslak’taki HSBC Bankası’nın genel merkezi olmuştu. Saldırılarda 30 kişi can vermişti. İki saldırıda da en az 700 kişi yaralanmıştı.