Spor En çok Capello kazanıyor

En çok Capello kazanıyor

Paylaş
En çok Capello kazanıyor

Güney Afrika'da başlayacak olan 2010 Dünya Kupası'nın en çok kazanan teknik direktörü İtalyan Fabio Capello, yılda 8.8 milyon Euro para alıyor

İngiltere Milli Takımı teknik direktörlüğünü yürüten Capello’nun 8,8 milyon Euro tutarındaki ücretinin içinde primler yer almıyor. İtalyan teknik adam, İngiltere Milli takımı ile iki sezon çalışmak üzere anlaşma yaptı.

Fransız ekonomi gazetesi Tribune’deki habere göre, Capello’yu yılda 3,3 milyon Euro kazanan İtalya Milli Takımı teknik direktörü Marcello Lippi takip ediyor.

İtalya’nın Juventus takımındaki başarısıyla tanınan İtalyan teknik adam, 2006 Dünya Kupası’nda gök mavili takıma kazandırdığı başarının ardından adından çok söz ettirdi.

Listenin üçüncü sırasında Alman milli takımı teknik direktörü Joachim Löw bulunuyor. Primler dışında yılda 2,5 milyon Euro kazanan Alman teknik adam, Avrupa Şampiyonası’nda İspanya ile yaptığı karşılaşmada finali 1-0 kaybederek, şampiyonluğu İspanya’ya kaptırmıştı.

Löw’ü, yılda 1,8 milyon Euro kazanan Hollanda Milli Takımı teknik direktörü Bert Van Marwijk takip ediyor. 2008 yılından bu yana portakalların başında bulunan Marwijk, ilk kez teknik adam olarak büyük bir uluslararası şampiyonaya katılacak.

Beşinci sırada İsviçre Milli Takım Teknik Direktörü Ottmar Hitzfeld bulunuyor. Primler dışında yılda 1,75 milyon Euro kazanan Hitzfeld, Şampiyonlar Ligi’ni Borussia Dortmund ve Bayern Munich ile iki kez kazandı.

LİSTEDEKİ DİĞER İSİMLER


6. sırada İspanya Milli Takım Teknik Direktörü Vicente Del Bosque 1,5 milyon Euro
7. sırada Portekiz milli takımı teknik direktörü Carlos Queiroz 1,35 milyon Euro
8. sırada Avustralya Milli Takım teknik direktörü Pim Verbeek 1,2 milyon Euro
9. sırada Brezilya Milli Takımı teknik direktörü Carlos Parreira 1,2 milyon Euro
10. sırada Meksika Milli Takımı teknik direktörü Javier Aguirre 1,2 milyon Euro.

Haberin Devamı