Yaşam En çok onlar aldatıyor!

En çok onlar aldatıyor!

Paylaş
En çok onlar aldatıyor!

Araştırmaya göre, belli bir grup kadın ve erkeğin aldatma ihtimali daha yüksek...

Bir araştırma, kadınların ve erkeklerin yataktaki performansları konusunda endişelenmeleri durumunda partnerlerini aldatmalarının daha muhtemel olduğunu ortaya koydu.

Haberin Devamı

Orgazm olabilme ve cinsel heyecanını yitirmeme yeteneği konusunda endişe duyan kadınların aldatma ihtimallerinin yüzde 8 daha fazla olduğu belirtiliyor.

İktidarsızlık ve erken boşalma gibi endişeleri olan erkeklerin ise partnerlerini aldatma ihtimali yüzde 6 daha fazla.

ABD'deki Indiana Üniversitesi'nden araştırmacı Kristen Mark, "Cinsel anlamda endişeleri fazla olan insanlar, cinsel geçmişlerinden habersiz olan biriyle ilişki kurarken daha az baskı hissediyorlar" diyor.

Araştırmada ortalama 31 yaşında, yarısı evli 506 tek eşli kadın ve 416 tek eşli erkek incelenerek gerçekleştirildi.

Mark ve ekibi, erkeklerin yüzde 23'ünün ve kadınların yüzde 19'unun eşlerinin öğrenmesi durumunda ilişkilerini bitirebilecek şekilde, başka bir kişiyle ilişkiye girdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Araştırmacılara göre, cinsel olarak kolay tahrik olduklarını kabul eden erkeklerin ihanet etme ihtimali en az yüzde 4 daha fazla iken, kadınlarda cinsel tahriğin bu durumla bir ilgisinin olmadığı görüldü.

Şaşırtıcı olmayarak, mutsuz bir ilişkide olmanın kadınlarda aldatma ihtimali yüzde 2.6 ila yüzde 2.9 arasında değişiyor.

Mark'a göre, partnerlerinin kendilerini aldatmasından endişe edenler, partnerlerinin ne yaptıklarına ve ne kadar sık evde olmadıklarına odaklanmaya bir son vermeli.

Bunun yerine yatak odasında nasıl davrandıklarını düşünmeli. Zira, kişinin cinsel karakteri, demografik ya da ilişkiyle ilgili faktörlerden daha önemli.