Hakan Çelik En çok satan model Türkiye'ye geliyor
HABERİ PAYLAŞ

En çok satan model Türkiye'ye geliyor

Haberin Devamı

Güney Koreli KIA’nın dünyada en çok satan modeli olan Rio’nun yeni modeli Mart’ta Türkiye’de satışa sunulacak. Motoru, tasarım ve uygun fiyatı Rio’yu avantajlı hale getiriyor.

Rio, 2015’te dünya çapında 473 bin adet ile KIA’nın yıllık satışlarının yüzde 16’sını oluşturarak markanın küresel çapta en çok satan modeli oldu. Şimdi dördüncü jenerasyonu ile tüketiciyle buluşmaya hazırlanan yeni Rio; dikkat çekici yeni tasarımı, pratik kullanımı, gelişmiş güvenlik teknolojileri ve yeni bağlantı özellikleri ile B segmenti kullanıcılarına göz alıcı bir otomobil sunuyor.

DAHA ÇEKİCİ

KIA markası için kilit öneme sahip olan Rio, yeni nesil modelinde daha çekici, daha zevkli sürüş tecrübesi ve sınıfının en ileri güvenlik özellikleri sayesinde önceki modelin temel güç özellikleri daha da gelişmiş olarak karşımıza çıkıyor. Daha geniş yelpazede alıcının ihtiyaç ve isteklerini karşılamak üzere tasarlanan yeni Rio’nun, Avrupa’da en çok satan KIA modelleri Sportage ve cee’d’in arasına girmesi bekleniyor.

BU YIL SATIŞTA

Yeni Rio, Kia’nın Kore’deki Sohari üretim tesisinde üretilecek ve 2017’nin ilk çeyreğinde Türkiye’de ve dünya çapında satışa sunulacak. Lansmanı Çelik Motor Genel Müdürü Özgür Maraş ve Kia Grup Direktörü Ayşe Tuncel’in katılımıyla Portekiz’in başkenti Lizbon yakınlarında gerçekleşen yeni Rio, Avrupalı üreticilerle kıran kırana bir rekabete girecek.

1,4 LİTRE DİZEL MOTOR

Rio, çok sayıda saklama alanı ve 325 litrelik bagaj kapasitesiyle oldukça kullanışlı ve pratik bir araç. KIA Rio doğal emişli 84 beygirlik 1.25 litre ve 100 beygirlik 1.4 litre çok noktadan enjektör benzinli motorla piyasaya sunuluyor. Daha da düşük emisyon düzeyleri için yeni Rio, 1.4 litre dizel motorla satışa sunuluyor olacak. Otomatik şanzıman seçeneği 1.4 litrelik motor ile alınabilecek.

TOFAŞ'IN KÜRESEL BAŞARISI

Tofaş’ın yılsonu değerlendirme ve 2017 hedefler toplantısı 3 Şubat’ta İstanbul’da gerçekleştirildi. Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, 2016’da başarılı bir yıl geçirdiklerini söyleyerek Temmuz’da 5 milyon üretim eşiğini aştıklarını belirtti. Eroldu, “2016’da Tofaş’ın performansını üretim yetenekleri belirledi. Önemli rakamlara imza attık. Günde 1566, ayda 40 bin araç üretimi gerçekleştirdik. Bunlar, Türkiye otomotiv sanayiinde bugüne kadar ulaşılmamış rakamlar. 2016’yı 383 bin adet araç üretimiyle kapattık.

Bu da otomotivde bir rekor. Tofaş’ın bu üretimi Türk otomotiv sektörünün 4’te 1’ini oluşturdu. Otomotiv ihracatının da 4’te 1’ini Tofaş gerçekleştirdi. 2016’da 280 bin adet ihracat rakamına ulaştık” diye konuştu. Tofaş’ın toplam ihracatının 3.2 milyar dolar olduğunu açıklayan Eroldu, “İhracat fazlamız 1 milyar dolara ulaştı. Geçen yılki dış ticaret fazlamızı yüzde 140 artırmış olduk” dedi. Tofaş’ın imzasını taşıyan Egea’nın başarısı Fiat Chrysler Automobiles’ın (FCA) satışlarında da önemli bir rol oynadı. 2016’da Avrupa’da toplam 100 bin adet Egea/Tipo satışı gerçekleşti.

VOLVO'YA TAM PUAN

Premium otomobil üreticisi Volvo, yeni S90 ve V90 ile ‘Yayalar İçin Otonom Acil Frenleme’ (AEB) testlerinde altı noktada tam puan alan ilk otomobil üreticisi oldu. Her iki otomobil genel değerlendirmede de 5 yıldız aldı. S90 ve V90’ın genel sonuçları, geçen yıl testlere giren tüm modelleri geride bırakıyor ve otomobillerin bugüne kadar Euro NCAP’da yer alan tüm Volvolar arasında ilk üçe girmesini sağlıyor. Volvo’nun 2020’den itibaren yeni bir Volvo’nun içerisinde hiç kimsenin hayatını kaybetmeyeceği ya da ciddi olarak yaralanmayacağına dair uzun vadeli vizyonu bulunuyor.

İTALYA'YA OTOBÜS

Kuruluşunun 50’nci yılını geride bırakan ve küresel bir marka olma yolunda ilerleyen yerli üretici Karsan, son iki yılda ihracatta atağa kalktı. 2016’da bir önceki yıla göre ihracatını yüzde 25 artıran Karsan, ihracattaki satış adedini 10 kattan fazla büyüttü. Karsan ihracatının büyük kısmını Avrupa’ya yaptı. Karsan markalı toplu taşıma araçları Dominik Cumhuriyeti’ne kadar ulaştı. Bu dönemde şirket, 90 adet Menarinibus marka otobüsle en fazla ihracat İtalya’ya yapıldı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder