Pazar Postası En doğru zamanı bulmak işte bütün mesele bu!
Paylaş
En doğru zamanı bulmak işte bütün mesele bu!

En iyi sonucu bulmak için doğru zamanlamanın büyük bir önem taşıdığı söylenir. İnceltici kremin etkisini artırmak ya da uçak biletini en uygun fiyata satın almak için gerçekten uygun zamana ihtiyaç duyarız. Marie Claire Dergisi, birçok konuda iyi sonuç almak için neleri ne zaman yapmak gerektiğini uzmanlarına sordu, yazdı

Gençleştirici enjeksiyonlar yaptırmak

En doğru zaman: Hafta sonu sabah saatleri

Botox ve hyalüronik asit enjeksiyonları, iğne yerlerinde küçük mor izler bırakır. Hafta içi yaptırırsanız makyajla kapatmak zorunda kalırsınız. Bu nedenle bu iğneleri cumartesi sabah saatlerinde yaptırın. Ertesi gün de yüzünüz dinlenmiş olacak, küçük morluklardan kurtulacaksınız.

İnceltici krem uygulamak için

En doğru zaman: 06.00- 08.00 arası

Kortizol hormonu (stres hormonu), sabah özellikle bu saatler arasında en üst seviyeye ulaşıyor. Kortizolün zirveye çıkması yağ hücrelerinin atılımını da hızlandırıyor. Bu yüzden bu saatlerde uygulanan inceltici krem, akşam saatlerinde uygulamaktan daha iyi sonuç veriyor.

Spor yapmak

En doğru zaman: 15.00’den sonra

Büyük spor karşılaşmalarının finalleri öğleden sonra yapılır. Çünkü sporcuların kas güçlerinin ve atletik performanslarının en yüksek olduğu zaman bu saatlerdir. Nedeni; saat 15.00’te vücut sıcaklığı ve kortizol hormonunun vücut içindeki dolaşımı en üst seviyeye ulaşır. Ayrıca lipoliz (Yağların enerji verici madde olarak organizmaya karışması) ve glikoliz (glikojen moleküllerinin kan dolaşımına yayılması) tam kapasite çalışır.

Seks yapmak

En doğru zaman: Günün erken saatleri. Saat 14.00 Ya da 17.00- 19.00 arası

Cinsel yakınlaşma için 24 saat içinde ideal 3 dönem var. Günün en erken saatleri, en çok dinlenmiş olduğunuz anlar. Saat 14.00’te kortizol (stres hormonu) azalır. Bu nedenle seks yapmaya uygun bir saat. Ve akşam 5’ten 7’ye kadar... Çünkü bu saatler arası vücut sıcaklığı yükselir, serotonin hormonu salgılaması yükselir, fiziksel ve ruhsal kapasitemiz artar.

Cilde ışıltı katmak

En doğru zaman: Nisan ve ekim ayları

Peeling ve lazerle cilt soydurduktan sonra güneşe çıkmamak gerekir. Bunun için en iyi zaman nisan ve ekim ayları. Özellikle tatil döneminde bu işlemlerden uzak durun.

Ayakkabı satın almak

En doğru zaman: 16.00’dan sonra

Doğru ayakkabı ne sıkı ne bol olandır. Bu nedenle ayakkabı alışverişinizi ayaklarınızın en az şiştiği zaman yapmalısınız. Bunun için en doğru zaman bu saattir. Bir de alışverişe en rahat ayakkabınızı giyip gidin ki yeni alacağınızla kıyaslama imkanınız olsun.

Besin takviyesi

En doğru zaman: Akşam saatleri

Besin takviyeleri zor sindirilirler ve mide bulantısı yapabilirler. Bu nedenle akşam saatlerinde almak gerekir, çünkü akşam yemeğinde daha kolay emilirler.

Tatil hazırlığı ve uçak bileti

En doğru zaman: Üç ay önce

En uygun fiyata uçak bileti satın almak için üç ay önce hareket etmelisiniz. Ne zaman uçacağınızdan emin olursanız, değiştirmek zorunda kalmayacağınız (değiştirilme şansı olmadığı için daha ucuz olan!) ucuz biletler bulabilirsiniz.

Bu yazı 10 Nisan 2011 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır

2

Haberin Devamı