Yaşam En fanatik bina

En fanatik bina

Paylaş
En fanatik bina

Kastamonu'da Fenerbahçe'nin renklerine boyanan 3 katlı sarı lacivert bina görenleri şaşırtıyor

Kastamonu’nun Cide ilçesinde amca ve yeğeni tarafından Fenerbahçe’nin renklerine boyanan 3 katlı sarı lacivert bina, görenleri şaşırtıyor. Binanın dış cephesine yerleştirilen panolarda, Türk Telekom Arena’da 2011’de oynanan ilk Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, konuk takımdan Alex’in attığı galibiyet golünün karikatür ve fotoğrafları yer alıyor.

Haberin Devamı

Sakallı köyünde Ali Mengi’nin annesi 84 yaşındaki Hayriye Mengi ile oturduğu 3 katlı bina, dış cephesindeki renklerle köydeki diğer evlerden ayrılıyor. Ali Mengi ve yeğeni Hüseyin Mengi tarafından 2 yıl önce sarı lacivert renklere boyanan binaya, Fenerbahçe’nin Türk Telekom Arena’da kazandığı 2-1’lik galibiyetini gösteren karikatür ve fotoğraflardan oluşan panolar de eklendi.

'ÖNÜNDE FOTOĞRAF ÇEKTİRİYORLAR'

Fenerbahçe taraftarı yeğeni Hüseyin Mengi’nin teklifi üzerine 3katlı binayı sarı lacivertli renklere boyadıklarınn söyleyen Ali Mengi "Türk Telekom Stadı yapıldığı zamanlarda, Cem Yılmaz’ın oynadığı bir reklam vardı. 'Mekan oynatıyor' diyordu. Bizim de aklımıza da böyle bir espri geldi. Fenerbahçe, Galatasaray’ı Türk Telekom’da ilk yenen takım olduğu için, bu ölümsüz bir eser olsun istedik" dedi.

Haberin Devamı

Alex ile Cem Yılmaz’ın yer aldığı bir karikatür ile Alex’in golü atma anı ve sevincini anlatan fotoğrafları da binanınh dışındaki panolara koyan Mangi "Geçenler durup fotoğraf çekiyorlar. Soru soruyorlar. Nasıl, Fenerbahçe taraftarları önünden geçerken fotoğraf çekip, bizimle konuşuyorsa, Galatasaray taraftarları da homurdanıyorlar" diye konuştu.

'ALEX GÖNLÜMÜZDE'

Bina’ya asılan panolardaki karikatür ve fotoğrafların Alex’in hatırası olarak yaşayacağını belirten Mengi, "Alex gitse de bizim gönlümüzde. Alex’in bu şekilde gitmesini istemiyordum. Ama yine de Alex Fenerbahçe’yi takip ediyor, biz Alex’i takip ediyoruz" dedi. Takımın Alex’in ayrılmasının ardından bocalama dönemi yaşadığını ve daha sonra atlattığını söyelen Mengi "Bu sene Fenerbahçe’yi şampiyonlukta çok şanslı görüyorum" diye konuştu.

Fenerbahçeli olduğunu söyleyen Anne Hayriye Mengi "Çocuklar da benden gördü ve Fenerbahçeli oldu" dedi. Ağabey Erdoğan Mengi ise akrabalarından sadece kendi ailesinin komple Galatasaraylı olduğunu söyledi. Ailenin Fenerbahçeli ve Galatasaraylı olarak ikiye bölündüğünü belirten Erdoğan Mengi "Kardeşimin evi olduğu için geliyorum. Ama başka bir binaya girmem" dedi.

AA