Siyaset En genç ve en yaşlı vekiller mazbata aldı
Paylaş
En genç ve en yaşlı vekiller mazbata aldı

76 yaşındaki CHP Milletvekili Oktay Ekşi ve 27 yaşındaki AK Parti Milletvekili Muhammed Bilal Macit, mazbatalarını aldı

En yaşlı üye sıfatı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) açacak olan 76 yaşındaki CHP Milletvekili Oktay Ekşi ile yeni Meclis’in en genç milletvekili AK Partili 27 yaşındaki Muhammed Bilal Macit, Çağlayan’daki Adalet Sarayı’nda mazbatalarını aldı.

Haberin Devamı

Milletvekilliği MHP’nin itirazı üzerine tartışmalı hale gelen 27 yaşındaki AK Parti Milletvekili Muhammed Bilal Macit, annesi Habibe Macit, babası Nihat Macit ve kız kardeşiyle mazbatasını almaya geldi.

Macit, "Yüksek Seçim Kurulu’ndan, İl Seçim Kurulu’ndan 326’nın değiştiğine dair herhangi bir açıklama yapılmadı. İl Başkanımız Aziz Babuşçu, gerekli açıklamayı yaptı. Zaten değişen birşey yoktu. İtirazlar vardı. Güzel oldu tek tek bütün oylar sayıldı. İnsanların artık aklı net. Bu güzel oldu artık insanları aklı net. Bir oyun bile ne kadar kıymetli olduğu ortaya çıktı" dedi.

Macit, TBMM’de hedefinin ne olacağı sorusuna ise "Anayasa. Partimizin en çılgın ve en öncelikli projesi sivil bir anayasa" yanıtını verdi. Macit’in babası Nihat Macit "Güzel bir duygu ve gurur verici bir durum. Bu onurla müthiş bir sorumluluk da taşıyor ve taşıyoruz. İnşallah hem gençlere örnek olması açısından hem de ülkemize milletimize hayırlı hizmetler olur, diye düşünüyoruz" dedi. Anne Habibe Macit ise konuşmak istemediğini söyledi. Baba Nihat Macit oğlunun mazbatasını kameralara göstermeyi de ihmal etmedi.

Haberin Devamı

OKTAY EKŞİ’DEN ANAYASA AÇIKLAMASI

Yeni yasama yılı başladığında TBMM’nin en yaşlı üyesi olarak meclisi açacak olan gazeteci Oktay Ekşi de mazabatasını alanlar arasındaydı. Ekşi, "Parlamentonun yeni bir yasama dönemine başladığı bu zamanda en iyi hizmeti bu parlamento verir düşüncesi ve umudu içindeyim" dedi. Yeni anayasayla ilgili olarak da, konuşan Ekşi, "Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu 12 Eylül 1980’de anayasa yapıldığı tarihten beri ifade ediliyor. Ben dahil yüz binlerce insan bunu dile getirdi. Bir ülkenin temel değerlerini koruyan, özgürlükçü, Cumhuriyetin temel değerlerine bağlı, hukukun üstünlüğünü içine yerleştirmiş olan, hukuk devletini yaşamamımıza geçirecek olan, bir anayasaya inşallah kavuşacağız. Çünkü 12 Eylül anayasası o anlayışı getiren değil tame tersine bizden alan bir anayasaydı" diye konuştu.

"ÖNCELİKLİ MADDEM EĞİTİM OLACAK"

CHP’den milletvekili olan ve parlamentonun genç milletvekilleri arasındaki Faik Tunay da mazbatasını almaya geldi. Tunay, "5 Mart 1981 doğumluyum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin en genç milletvekillerinden biri olarak mecliste görev yapacağım" dedi.

Tunay, TBMM’de gençler için ne yapacağı sorusuna "Bu yeni yasama dönemi umut verici. Bütün partiler gençlere ağırlık verdiler. Ben parti ayrımı yapmadan ilk hedefim gençlerle kendi yaşıtım insanlarla biraraya gelmek ve seçim döneminden gerginleşen bu atmosferi yumuşatmak adına liderlerimize örnek olmak istiyorum. Çünkü üslup ve tarza dikkat edilmediği taktirde, çok üzücü şeyler gerçekleşebiliyor. İnsanımız toplumumuz artık kavga gürültü istemiyor. Bu adımları gençler atmalı. Ondan sonra en öncelikli maddem eğitim olacak" dedi.

Haberin Devamı

Pınar ÇITAK KOYGUN - Cem TURSUN - Özgür ARSLAN / İSTANBUL, (DHA)