Bilim - Teknoloji "En kavisli" 4K TV geliyor!
Paylaş
"En kavisli" 4K TV geliyor!

Bu televizyon, kavisli 4K televizyon teknolojisinin size daha çekici gelmesini sağlayabilir!

Televizyon teknolojisi ilk olarak LCD ve hemen akabinde yaptığı LED teknoloji hamleleri ile bilinenden çok farklı bir sektör haline gelmişti. Geçen zaman içerisinde piyasaya çıkan 4K televizyonlarsa, ne yazı ki her evde yerini alacak kadar geniş kesimlere hitap edemedi. Yine de değişen dünya, bu cihazların yakın zamanda standart halini alacağına işaret ediyor zira birçok firma ardı ardına yeni 4K televizyonunu görücüye çıkarıyor...

İşte bu firmalardan birisi de LG Electronics. Koreli dev, Berlin'de gerçekleştirilecek olan IFA 2014 için kavisli, ultra geniş 4K televizyonu ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. 21:9 formatı destekleyecek olan televizyon, 34 inç ekranında, 3.440 X 1.440 çözünürlük sunuyor. LG'nin en büyük iddiasıysa ürettiği 34UC97'nin, hali hazırda piyasada olan kavisli televizyonlara göre izleyiciyi daha da fazla sarmalayacağı, yani her açıdan cihazın içerisine çekecek olması. Bu yeni televizyonun belki de en dikkat çekici özelliği, kullandığı Thunderbolt 2 girişi sayesinde hem PC, hem de Mac'lerle uyumlu şekilde çalışabiliyor olması.

Bu dev ürünle de yetinmeyen LG, aynı zamanda Digital Cinema 4K monitör olarak lanse edilen ve aynı zamanda da 31MU97 olarak bilinen, 31 inçlik ve 4.096 X 2.160 çözünürlük sunan cihazla da fuardaki yerini alacak. Oyuncuları da unutmayan LG, 24GM77 olarak isimlendirdiği, 144Hz ekran yenileme özelliğine sahip olan 24 inçlik bir monitörü de son kullanıcının beğenisine sunacak.

Resimlerle: CHIP Online Philips TV'lerde!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı