Gündem En kısanın sevgilisi var en uzunun yok

En kısanın sevgilisi var en uzunun yok

Paylaş
En kısanın sevgilisi var en uzunun yok

Dünyanın en kısa insanı He Pingping ile en uzun insanı Sultan Köse Forum İstanbul'da bir araya geldi

Bayrampaşa Forum İstanbul Alışveriş Merkezinde bir araya gelen 246.5 santimetre boyundaki Sultan Köse ile 74 santimetre boyundaki He Pingping, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

15 Ocak'ta başlayacak olan Guinness dünya rekorları Türkiye denemelerinin Forum İstanbul’daki açılışına katılacak olan ikili, Trabzon, Ankara, Kapadokya, Çamlık, Aydın, Bornova ve Mersin’de yapılacak etkinliklere de katılacak.

SULTAN'IN DERDİ KIZ ARKADAŞ BULAMAMAK

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Köse ve Pingping, organizasyonda birlikte yer aldıkları için mutlu olduklarını söyledi. "Kız arkadaşınız var mı?" sorusuna Pingping, "Normal boyda bir kız arkadaşım var" cevabını verdi.

Köse, "Kendi boyumda bir kız arkadaşım yok. Bu konuda He Pingping çok şanslı" yanıtını verdi. Bu arada, dünyanın en uzun el ve ayağı unvanına da sahip olan Köse’nin eli 27.5 santim, ayağı ise 36.5 santim uzunluğunda.

Tıpta "dev hastalığı" (pituiter girantism) olarak adlandırılan hastalık nedeniyle uzayan Köse, 2008 yılında bazı cerrahi operasyonlar geçirdi. Bunun ardından Köse’nin uzaması durduruldu.

Çin’in iç Moğolistan bölgesinde yaşayan 21 yaşındaki He Pingping’in de "Primordial" olarak adlandırılan hastalık nedeniyle vücudunun gelişmediği öğrenildi. Pingping’in doğduğunda babasının avuçlarına sığacak kadar küçük olduğu ifade ediliyor.