Mehmet Coşkundeniz En klasik erkek yalanları
HABERİ PAYLAŞ

En klasik erkek yalanları

-Ben herkesin içinde duygularımı gösteremem

Çekingen insanlar vardır ve bunlar duygularını gösterme konusunda sıkıntı yaşar. Ancak siz ona cesaret verirseniz bunu aşabilir. Siz cesaret verdiğiniz halde hala bunu yapamıyorsa durum vahim demektir. Bunun iki nedeni var. Ya sizinle sıkı fıkı olmak istemiyor ya da birilerinin sizi öyle görüp bir başkasına aktarmasından korkuyor. O bir başkası kim mi? Elbette ki hayatındaki ikinci kişi. Belki de üçüncü...

-Bu ara çok sorunum var

İnsanız, hepimizin sorunları olabilir. Ancak bu sorunları tek başına aşmamız gerçekten zordur. Bu durumda en yakınımızdaki kişiye sarılırız. Doğal olarak en yakınımızdaki kişi de aşık olduğumuz insandır. Sorunları olduğunu söyleyip bunu sizinle paylaşmıyorsa o zaman ortada öyle bir sorun yok demektir. Bu sadece sizi kendisinden uzak tutmak için uydurduğu bir bahanedir. Neden uzak tutmak istiyor peki? Çünkü ilişkinizin artık bittiğini, sizi istemediğini söyleyemiyor. Bu bahanelerin sizi bıktırmasını istiyor.

Haberin Devamı

-İşim çıktı, gelemiyorum

Bir sevgili bunu kaç kez söylerse kabul edebilirsiniz? Bir? İki? Üç, dört, beş? Peki son zamanlarda neredeyse her randevunuz öncesi bunu söylüyorsa kabul edebilir misiniz? Eskiden böyle miydi? Sizinle buluşmak için arkadaşlarını bile ekmez miydi? Her gün sizi görmek için işini ya da okulunu bile asmaz mıydı? Öyleyse ne değişti? Ben size söyleyeyim neyin değiştiğini... O artık bu ilişkinin bittiğini düşünüyor. Ancak bu düşündüğünü size söyleyemiyor. Anlamanızı bekliyor. Beklerken de sizi soğutmak istiyor.

-İlişkimiz yoruldu, dinlendirelim

İşte en saçma, en inanılmayacak bahane. İlişki yorulmaz. İnsanlar birbirinden yorulur. Bilin ki, bunu söyleyen kişi sizden bıkmıştır. Bu ilişkiyi artık yürütmek istemiyordur. “O halde bunu bana niye direkt söylemiyor?” diye düşünebilirsiniz. Düşünün sakıncası yok. Ama zaten konumuz bahanelerin arkasına sığınanlar. Bunu direkt olarak söyleme cesaretine sahip insanların alnından öperiz, ellerini sıkar “Güle güle” der uğurlarız.

-Evlilik bana göre değil

Haberin Devamı

Peki kime göre? Hem nesin sen, evlilik uzmanı mı? Nasıl anladın öyle? Haydi başından birkaç evlilik geçse de bunu söylesen anlayacağız. Ama o da yok. Bu söz şu anlama geliyor: “İlişkimiz fazla ciddiye bindi. Görünen o ki evliliğe doğru gidiyoruz. Ama ben seni sevmiyorum. Yani insan olarak seviyorum da sevgili olarak artık aynı hisleri taşımıyorum. Bu durumda evlenmemiz doğru olmaz. Ya bir süre daha böyle devam edelim ya da sen ille de evlenmek istiyorsan ayrılalım.” Boşuna umutlanmayasınız diye bu sözü sık sık söylerler. Hatta arkadaşlarla buluştuğunuzda bunu söylemeye özen gösterirler ki, ileride ayrıldığınızda “Ben söylemiştim, tanıklarım bile var” diyebilme hakkına sahip olabilsinler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder