Memet Özer En lezzetli şinitzel tarifi
HABERİ PAYLAŞ

En lezzetli şinitzel tarifi

Birçok ülkede benzeri ya da türevi olan şinitzel tarifleri mevcut. Orijinal ismi Wiener schnitzel olan, ama başka Avrupa ülkelerinde cutlet olarak da geçen bu tarifi ben de kendimden birkaç eklenti yaparak uygulamak istedim. Ve yanında olmazsa olmaz çok lezzetli bir patates salatası tarifi ve baharatlı bir tereyağı garnitürü ile sizlerle paylaşmak istedim.

Ayrıca vereceğim tarifi dövülmüş tavuk göğsü ile de yapabilirsiniz, ya da damak zevkinize göre kızartma işlemi için, zeytinyağı ya da ayçiçeği yağı kullanabilirsiniz. Özellikle pazar öğle yemeklerinde, hem siz hem de aileniz için vazgeçemediğiniz bir lezzet olacağından emin olduğum bu eski tarifi bir an önce denemenizi tavsiye ederim... Şimdiden afiyet olsun!

Haberin Devamı

ŞİNİTZEL

MALZEMELER

Dana antriko (kasabınızdan rica edin sinirsiz, yağsız ve iyi dövülmüş büyük bir parça)
2 adet yumurta
Tel kadayıf
Un
1 kaşık rende
parmesan ya da eski
kaşar peyniri
1 avuç kıyılmış
maydanoz
Tereyağı (kızartmak için)
Galeta unu

HAZIRLANIŞI

Tel kadayıfları bir fırın tepsisi içinde düşük dereceli bir ısıda fırında altın sarısı olacak şekilde kurutun ve iyice ufalayın. Etlerinizin her iki tarafını iyice tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Etleri panelemek için üç ayrı tabak hazırlamanız gerekiyor. İlk tabağa un koyup onu da tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz. İkinci tabağa çırpılmış yumurtaları koyuyoruz gerekirse bir kaşık su ile biraz açıyoruz.

Üçüncü tabağa galeta unu kıyılmış kadayıf parçaları, kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş peyniri koyuyoruz. Etlerimizi sırayla önce un, sonra yumurta ve son olarak galeta unu dolu tabaklardaki malzemeye iyice bulayıp fazla birikeni sallayarak silkeliyoruz. Daha sonra kızdırdığımız tereyağı içinde altın rengi olana kadar kızartıyoruz.

PATATES SALATASI

MALZEMELER

4 adet patates
1 adet kırmızı soğan
5 sap taze soğan
10 adet kornişon turşu
1 avuç maydanoz
1 avuç taze nane

SOSU İÇİN

1/2 limon suyu
1 yemek kaşığı hardal
1 yumurta sarısı
Birkaç damla sirke
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber

Haberin Devamı

HAZIRLANIŞI

Derin bir salata kasesi içine yumurta sarısı koyup, bir çırpma teli ile karıştırarak hardal, limon suyu, sirke, tuz ve karabiber ilave ediyoruz. Daha sonra sızma zeytinyağını yavaş yavaş iyice çırparak karışımı kıvamlı bir sos haline getirip kenara ayırıyoruz. Patatesleri derin bir tencere içinde bol tuzlu su ile haşlıyoruz, (patateslerin çok fazla haşlanmaması önemli, dağılmaması lazım) suyunu süzüp ılınmaya bırakıyoruz. Sonrasında irice küp şeklinde doğruyoruz. Diğer tüm malzemeyi de ince şekilde doğruyoruz. Patatesler ılındıktan sonra tüm malzemeyi sos olan kasede birleştiriyoruz (püf noktası: patatesler çok soğumadan hafif ılık olarak karıştırırsanız daha iyi sonuç alırsınız). Daha sonra sadece yarım saat buzdolabında bekletip servis ediyoruz.

BAHARATLI TEREYAĞI

MALZEMELER

Tereyağı (oda sıcaklığında)
1 avuç kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı toz tatlı kırmızı biber
1 çay kaşığı taze ya da kuru kekik

Haberin Devamı

HAZIRLANIŞI

Tüm baharatları oda sıcaklığında olan tereyağı ile iyice karıştırıyoruz. Daha sonra içine streç film yerleştirdiğimiz yuvarlak kurabiye kalıbı ya da kahve fincanları içine koyuyoruz (Türk kahvesi fincanı içine streç film yerleştirip yarısına kadar doldurup üstüne kaşıkla bastırabilirsiniz). Daha sonra buzdolabında donmasını bekleyip şeklini bozmadan servis esnasında çıkarabilirsiniz.

SERVİS ÖNERİSİ

Tabağa şinitzellerimizi yerleştirip kenarına bu harika patates salatamızı koyuyoruz. Etlerimizin üzerine halka şeklinde kesilmiş limon dilimi, üzerine de baharatlı tereyağı kalıbımızı yerleştiriyoruz. Dilerseniz üzerine 1 adet ançuez konservesi de koyabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

(18.11.2012 tarihli Posta Karnaval'dan alınmıştır.)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder