Cumartesi Postası En lezzetli tavuk kanadı burada...

En lezzetli tavuk kanadı burada...

Paylaş
En lezzetli tavuk kanadı burada...

'Kafedam', adlı yeri sık sık duyuyordum. Özellikle kafenin Amerikan usulü tavuk kanatlarını anlata anlata bitiremiyordu arkadaşlarım. Etiler'deki Kafedam'a biz de uğradık

HABER: MERVE ÖZAYTEKİN
mozaytekin@posta.com.tr

Kendinizi evinizde hissediyorsunuz
Etiler’in sakin ve sessiz sokağı Seher Yıldızı’nda açılan Kafedam, mor ve dore ağırlıklı dekorasyonuyla sizi karşılıyor. Şıklığı, temizliği hemen ilginizi çekiyor. Rahat koltukları, geniş masalarıyla sohbeti bol yemeklerin adresi burası. Deniz ve Hasan Kardeş çiftinin açtığı Kafedam’da aile havasını hemen hissediyorsunuz.

Uzun yıllar bankacılık yapan Hasan Kardeş hikayesini şöyle anlatıyor: “Bankacılık yaptıktan sonra paslanmaz çelik ticaretiyle uğraşmaya başladım. Artık trafik, stres beni çok yoruyordu. Kafamda hep kafe açmak vardı. Bir gün Etiler’de evimiz yakınındaki bu yerin boş olduğunu gördüm ve hemen hayalimi gerçekleştirmeye karar verdim” diyor.

Hasan Bey’in eşi Deniz Kardeş, yıllarca babasının ortağı olduğu meşhur Kervansaray Turistik Gece Kulübü’nün işletmesini yürütmüş. Deniz Kardeş: “Hasan bir gün işten, ‘Açacağımız kafeyi bulduk’ diye geldi. Aslında sinema-televizyon mezunuyum. Ama babamdan miras kalan çalışma hayatının senelerdir içindeydim.
Kafe işine de bu nedenle uzak değildim. Herkes trafikten kaçmak için Çeşme’ye ya da Bodrum’a yerleşir. Bizse evimizin yakınına işimizi getirdik. İki yaşındaki kızımız Damla’ya da, kendimize de vakit ayırabiliyoruz” diye anlatıyor.

Kanatların acısına dikkat!
Menüyü hazırlarken demokratik bir ayrım yapmış Kardeş çifti. Salatalara ve hafif yemeklere Deniz Hanım, et içeren yemeklere ise Hasan Bey karar vermiş. Menüye öncelikle üniversite hayatı Amerika’da geçen Hasan Bey’in favorisi olan Amerikan Buffalo usulü tavuk kanatları konmuş. Acı Louisiana sosuyla yapılan tavuk kanatlarını istediğiniz derecede soslayıp öyle servis ediyorlar.

Aman dikkat, çok acılı isterseniz dilinizi hissetmeyebilirsiniz. Elma dilim patates ve bluecheese (bir çeşit Danimarka peyniri) sosla servis edilen tavuk kanatları gerçekten çok lezzetli. Öyle ki, tavuk kanatlarının şanını duyan İstanbul’un diğer semtlerinden Etiler’e kadar geliyor. Burada porsiyonların büyüklüğü sizi şaşırtmasın.

Hasan Bey önce herkesin gözünün doyması gerektiğini düşünerek, porsiyonları büyük tutmuş. Örneğin yemeğinize salatayla başlamak istiyorsanız, emin olun iki kişi rahatlıkla bir porsiyon salatayı paylaşabilir.

Endivyen, lollo rosso, göbek, marul, roka gibi pek çok yeşillikten yapılan salatalardan çıtır tavuklu, ızgara hellimli, panelenmiş Erzincan tulumlu çok seviliyor. Ancak enginar kalbi eklenerek yapılan, pesto sosla ikram edilen salatanın şimdiden müdavim yarattığını söylüyor Kardeş çifti.

Evlere servis tabakta yapılıyor
Teriyaki sosla yapılan somon salata içinse 20 dakika beklemeniz gerekiyor ama buna değiyor. Çevredeki iş yerlerinden öğle yemeğine gelenlerin tercihiyse İtalyan ekmeği ciabatta ile yapılmış sandviçler. Ciabatta arası, eritilmiş mozarella peyniriyle sunulan ızgara köfte ve yüzde 100 antrikot dana etinden yapılan hamburger (menüde adı Burger’dam olarak geçiyor) çok seviliyor Kafedam’da.

Buffalo wings’ten sonra en iddialı oldukları yemek Viyana tarzı yapılan dana schnitzel. Yanında tercihe göre patates salatası ya da kızartmasıyla servis ediliyor. Kafeye özel yapılan içinden sıcacık erimiş çikolata fışkıran ‘Lav’dam’ ise kafenin en meşhur tatlısı. Pazar hariç her gün 11 buçuk ila 21.00 arası açık olan yerin önünde açık havada oturma alanı da var.

Köpeğiyle gelen müşterileri de düşünen Deniz Hanım ve Hasan Bey, bahçeye sahiplerinin onları bağlayabilecekleri bir yer bile yapmış. Sahipleri yemek yiyen köpekler Kafedam’ın mama ve su ikramıyla keyifli vakit geçiriyor. Çocuklar için de boyama kitapları, oyuncaklar bulunan kafeye çocuklu aileler de rahatlıkla gelebiliyor.

Kafenin şimdilik Etiler çevresine servisi var. Bunun için de farklı bir hizmet sunan Kafedam evlere servisi kendi tabaklarıyla yolluyor. Böylece bu leziz yemekleri evinizde kafeye gitmiş gibi yiyebiliyorsunuz. 40 kişilik olan kafe doğum ve doğum günü partileri için de çok uygun!
Adres: Seher Yıldızı Sok. 51 A, Etiler Tel: 0 212 352 33 33.

3

Haberin Devamı