Cumartesi Postası En pahalı kediler

En pahalı kediler

Paylaş
En pahalı kediler

Kedi sahibi olmak kimilerine göre aşk, kimilerine göre bunun yanı sıra statü ve lüksün sembolü. Pahalı kedi türlerine yatırım yapmak, onlardan birine evinde yer vermek zenginliğin göstergesi olarak kabul ediliyor. Dünyanın en çok tık alan internet sitelerinden Born Rich yeryüzünün en pahalı beş kedisini açıkladı

ASHERA KEDİSİ

Haberin Devamı

Afrikalı Serval ile Asyalı Leopar kedisinin evcil kedilerle birleştirilmesinden üretilmiş. Çok akıllı, sevgi dolu ve iyi huylu. Çocuklarla çok iyi geçiniyor, tasmalı gezdirilebiliyor. Ashera’nın hipoalerjik (kedi tüyüne alerjisi olan bünyeleri rahatsız etmeyen) versiyonu da üretildi. Bu özel versiyon kedinin fiyatı 28 bin dolardan başlıyor. Rusya, Asya ve Amerika’dan çok sipariş alan Ashera’yı teslim ederken yanında sertifikası, mamaları, mikroçipi ve oyuncakları da veriliyor.

HABER: Nar Güneş KILIÇ

İRAN KEDİSİ

Tartışmasız ilk tercih edilen ev kedisi. Persian (İran kedisi) aileye-dostluğa duyduğu düşkünlük ve zekası ile tanınıyor. Ancak bakımı özen ve dikkat gerektiriyor. Yüzünün etkileyici bir havası var ve kemik yapısı yuvarlak. Gözleri iri, yuvarlak. Tüyleri ise kabarık. Kasları abartıya kaçmış şekilde yapılı. Dört ayağı da kısa ve kalın, ön ayakları düz iniyor. Sırtı muntazam, iri patileri yuvarlak ve sıkı. Uzun, sık ve canlı tüylerinin her gün fırçalanması şart. Tüylerinin uzunluğu ve parlaklığına göre fiyatı 6 bin dolara kadar çıkabiliyor.

Haberin Devamı

PETERBALD KEDİSİ

Peterbald; Rus kökenli, tüysüz bir cins. Tüyleri olmadığı için güneşten rahatsız oluyor, uzun süre ışınlara maruz bırakılmamaları gerekiyor. Uzun, büyük sivri kulakları, iri, badem gözleri ile ünlü. Perdeli ayaklar gibi sıradışı bir özelliği var. 1997 yılında tescillenen Peterbald cinsi kedilerin fiyatı 5 bin dolardan başlıyor. Nadir rastlanan tüylülerine ise paha biçilemiyor.

BENGAL KEDİSİ

Özel cins olarak yetiştirilmiş, benekli türden evcil kediler. Shorthair, Mau cinsi kedilerin Asya leopar kedileri ile türetilmesinden oluşturulmuş bir soydan geliyor. Bengal kedisi, Orta Asya’nın vahşi yörelerinde bulunan yabani, benekli ve şahane Asya Panter kedisi soyunun egzotik mirası gibi. Uzun gövdeli ve adaleli oldukları için iridirler. Ayrıca çok güçlü ve dayanıklıdırlar. Ama görünüşlerine aldanmayın, hem yetenekli hem sevimli olurlar. İnsanlarla uyum sağlamaya ve onlara refakat etmeye çok istekli olan özel kedilerin fiyatı 10 bin dolar civarında.

Haberin Devamı

SAVANNAH KEDİSİ

Zenginlerin en çok tercih ettiği kedilerin başında. Adı, Afrika’nın savanlarından (savan: tropik yağmur ormanları ile kuru çöller arasındaki geçiş bölgelerinde bulunan geniş çayırlar) geliyor. Ilımlı karakterli Savannah, anavatanında oyuncu hareketli ve sosyal olarak biliniyor. Yumuşak ve nazik olan bu cins; yoğun sevgiden, ilgiden, okşanmaktan, öpülmekten hoşlanıyor. Tasmayla gezecek kadar munis. En büyük özelliği de suyu sevmesi. Öyle ki su dolu bir küvette oynamayı, klasik kedi oyuncaklarına tercih ediyor. Fiyatı 15 bin ile 35 bin dolar arasında.