Dünya En pahallı elmas 83.4 milyon dolara satıldı

En pahallı elmas 83.4 milyon dolara satıldı

Paylaş
En pahallı elmas 83.4 milyon dolara satıldı

Büyüklüğü ve kesimi ile göz kamaştıran "Pembe Yıldız" elması, İsviçre'nin Cenevre kentinde 83.4 milyon Amerikan dolara alıcı bularak şimdiye kadar bir açık artırmada en yüksek fiyata satılan değerli taş oldu

Sotheby’s Müzayede Evi tarafından bir yüzüğün üzerinde açık artırmaya sunulan elmas, yaklaşık beş dakikada yeni sahibini buldu. Dünyanın en pahalı mücevheri olan 2.69’a 2.06 santimetre boyutlarındaki 60 karatlık elmasın yeni sahibinin ismi açıklanmadı. Şimdiye kadar açık artırmaya çıkarılan en kayda değer taşlardan biri olarak 52 milyon dolar açılış fiyatıyla satışa sunulan elmasın satışı sırasında "Pembe Panter" filminin tema müziği çalındı.

Haberin Devamı

Afrika’daki bir madenden çıkarılan ve nadir görülen pembe elmas olarak sınıflanan Pembe Yıldız’ın Steinmetz Şirketi uzmanları tarafından 132.5 karatlık işlenmemis taştan traşlanması yaklaşık 2 yıl sürmüştü. İlk kez Mayıs 2003’te "Steinmetz Pembesi" olarak kamuoyuna tanıtılan elmasın adı, 2007 yılında satıldıktan sonra Pembe Yıldız olarak değiştirilmişti.

Pembe Yıldız, daha önce 46.2 milyon dolara satılan 24.78 karatlık yine pembe renkli "Graff Pink" elmasının rekorunu kırmış oldu. Pembe elmasların çoğu, 5 karattan yani 1 gramdan daha az ağırlıkta oluyor. Elmas ölçüm birimi olan 1 karat, 200 miligrama eşit. Dün de Christie’s Müzayede Evi’nde turuncu renkli bir elmas, 35.5 milyon dolara satılmıştı.

Haberin Devamı