Uğur Alkapar En popüler 10 modern meyhane
HABERİ PAYLAŞ

En popüler 10 modern meyhane

Haberin Devamı

Bu topraklarda yüzyıllardır süren bir meyhane kültürü var. Tarihi ve klasik olanlarının yanı sıra mezelere getirdikleri yeni yorumlarla modern meyhaneler çok moda. İşte içlerinde en çok gidilen, konuşulan ve merak edilenleri...

NURAN (KARAKÖY)

Anıl Yorgancılar ve annesi Nuran Hanım’ın Karaköy’deki meyhanesinde her şeye gerçekten anne eli değiyor. Vişneli kısır, elmalı levrek marine, yanık yoğurtlu çalı fasulyesi, ahtapot tandır tek kelimeyle muhteşem! Yüksek tavanı, düşük sesli müziğiyle rakı içip sohbet edebileceğiniz bir yer.

MARİ (BEYOĞLU)

Mari ne yaparsa iyi yapar. Zaten içine sinmese o mezeyi masanıza getirmez. İstanbul’un en iyi taraması burada. En samimi şefi de burada. Gecenin ilerleyen saatlerinde masaların birleşmesi sohbetlerin uzaması paha biçilmez. Yemekler modern muhabbet klasik.

DUAYEN CHEERS PERA (ASMALIMESCİT)

Açılalı fazla olmasa da Duayen Cheers kısa sürede müdavimlerini yarattı. Mezelerde klasik tatlarda küçük dokunuşlar var. Ortam ise tam bir Yunan meyhanesi. Hafta sonları canlı müzik de bulunan Duayen Cheers son dönemin popüler yerlerinden.

BELKIS PERA (ŞİŞHANE)

Lezzetlerine kafa yorulmuş gerçek bir ‘modern meyhane’. Baharatlı kızarmış soğanlı fava, pancar haydarisi, deniz börülceli levrek marine, ahtapot carpaccio, balık pastırmalı paçanga, midye tempura gibi orijinal tatlar var.

DUDAK PAYI (BAHÇEŞEHİR)

‘Orası uzak’ demeyin. Lezzet için her yere gidilir. Film seti şirinliğindeki dekoru ile Dudak Payı tam bir bir rakı müzesi. Etrafta rakı kitapları, şişeleri görmek mümkün. Deniz börülceli cacık, reyhanlı haydari, pancarlı isli peynir, asma yaprağında enginar dolması şahane.

MA’NA (KARAKÖY)

Fransız Geçidi’ndeki Ma’na bembeyaz örtüleri, fonda çalan Zeki Müren şarkıları ile klasik bir hava yaratıyor. Ama etli topik, balkabağı tarator, rakılı kavunlu dondurma sürprizli tatlar. Rakı seçeneği ise çok çeşitli. Pek ucuz değil ama o parayı hak ediyor.

LEYLA (ETİLER)

Buranın spesiyali ciğeri. Tahinli dondurması orijinal. Fava ve Girit ezmesi mükemmel. Yalnız biraz küçük. O nedenle hafta içi bile dolu, rezervasyon şart. Mezeler 12 TL, ara sıcaklar 20-25 civarı. Ana yemek olarak balık sunsalar, ona sıra gelmiyor.

ZAMANE (ESKİŞEHİR)

Modern meyhane akımı Anadolu’ya da yayılmış durumda. Zamane, Eskişehir’e renk getirmiş. Buranın sakinleri çok sevmiş. Vişneli yaprak sarmadan biftek sarmaya, özel soslu börülcesinden topiğine ve Edirne usulü ciğer tavasına kadar her şey çok lezzetli.

BAYAZHAN (GAZİANTEP)

107 yıllık bu binada Bayazhan Meyhane dışında farklı konseptlerde 3 lokanta daha var. Askeri karargah, hapishane ve rakı imalathanesi olarak kullanılan bu yapı 2009’da restore edilmiş. En ünlü mezeleri zeytinyağlı kuru dolma, fıstık filizi, muhammara ve humus.

SİSİM (İZMİR)

İzmir türlü güzelliklerle dolu olsa da alternatif pek fazla değil. Sisim yemekleri, dekoru, havasıyla farklı bir tarz arayanlar için birebir. Armut dilimleri ile servis edilen ahtapot carpaccio, bebek enginar ızgarası, beyin haşlama, kuru cacık şahane. Fiyatlar da makul.

ŞEHİRDE YENİ TATLAR

● Yılbaşı hindisi beklerken Etiler’deki The Galliard Kars kazıyla karşımıza çıktı! Bu kaz 17 saat pişiyor ve Akçaağaç şurubu ile servis ediliyor.

● Harbiye’deki Hilton’un içinde yer alan Hint lokantası Dubb Indian Bosphorus şef Vinod Kumar Chouhan’ın vejetaryen menüsü ile konuşuluyor.

● Nişantaşı’ndaki Cafe Wien, Viyana’nın 2 ünlü tatlısı ve Sachertorte (çikolatalı kek) ve Apfelstrudel (elmalı pay) ile baştan çıkarıyor.

● Zorlu’daki Eataly’nin içinde yer alan Nutella Cafe’ye mutlaka gidilmeli. Günün her saati önünde oluşan sıraya da şaşırmayın!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder