Gündem En sıcak günlere hazır olun

En sıcak günlere hazır olun

Paylaş
En sıcak günlere hazır olun

Türkiye'de son dönemde etkili olan yağışlar yerini yeniden sıcak ve güneşli günlere bırakıyor

Türkiye yağmurlu günlerin ardından sıcak bir haftaya 'merhaba' diyecek. Pazar gününden itibaren ülkenin tamamında yağışlar sona erecek. Önümüzdeki hafta yazın en sıcak günleri yaşanacak.

Haberin Devamı

NTV'nin haberine göre, Marmara ve Batı Karadeniz'de sağanak yağış bir gün daha devam edecek. Pazar gününden itibaren ülkenin tamamında yağışlar sona erecek. Önümüzdeki 1 hafta boyunca Türkiye tam anlamıyla Temmuz sıcaklarını yaşayacak.

İstanbul'da bu akşam yağış kesilecek ve İstanbul'da hava bir hafta güneşli ve sıcak geçecek.

Ankara bugün hafif yağmurlu, İzmir rüzgarlı ve biraz bulutlu. Her iki kent de hafta sonu 5 derece ısınacak. Adana'ya pazardan itibaren yazın en sıcak günleri geliyor.

İşte bölge bölge hava raporu:

Marmara bu sabah ve öğle saatlerinde yağmurun kuvveti daha fazla. Bu akşamdan itibaren yağış Marmara'yı terk edecek ve yaz önümüzdeki hafta geri gelecek. 25 derecenin altına inen sıcaklık pazardan itibaren 10 derece artışla 35 dereceye dayanacak.

Haberin Devamı

İç Anadolu'nun batı kesimleri 3-4 derece serinledi. Eskişehir, Ankara arası 1 gün daha bulutlu ve hafif yağmurlu. Pazardan itibaren sıcak hava dalgası geliyor.

Ege ve sahillerinde de 2-3 derecelik sıcaklık düşüşleri yaşandı. Ancak hafta sonu 5 derece artışla sıcaklık yüksek değerine geri dönecek. Salıdan itibaren ise sıcak hava dalgası geliyor. Ancak iki haftadır kıyılara sert esen karayel, bu hafta da serinlik verecek; nemi sahillerde yüzde 40'ın altında tutarak havanın bunaltmasını engelleyecek.

Akdeniz'de Ege'nin aksine nem lodosla yüzde 70'e ulaşacak. Pazardan itibaren Akdeniz ve Güneydoğu'ya yazın en sıcak günleri gelecek. Diyarbakır pazar güü 44 derece.

Doğu Anadolu yazı çok sıcak geçiriyor. Üstelik daha sıcak günler gelecek. Isı çarpmalarına dikkat edilmeli. Erzurum 35, Malatya 40 dereceye çıkıyor.

Batı Karadeniz çok serin ve yağmur kuvvetli ama yarın hafifleyecek. Pazar günü Bolu, Karabük, Trabzon ve Rize dolaylarında yağmur sürebilir.