Yaşam En şişman kent sıkı diyette!

En şişman kent sıkı diyette!

Paylaş
En şişman kent sıkı diyette!

Dünyanın en şişman kenti Huntington'daki çocuklar zorunlu olarak toplu diyete girdiler!

ABD'nin batısındaki Huntington kentinde yaşayanların hemen hemen hepsi obezite hastası.

Haberin Devamı

Küçük bir kent olan Huntington’da beş adet çocuk parkı, bir adet mini futbol sahası, birkaç kilise ve sayısı bilinmeyecek kadar çok restoran var.

49 bin nüfuslu kent ABD’nin en şişman kenti olarak biliniyor. çünkü burada yaşayanların çoğu ya çok şişman ya da obez. Fast food restoranları 24 saat açık. Kentte yaşayan çocuklar da yetişkinlerin kaderini paylaşıyor.

Okul kantininde sadece hamburger ve patates kızartması bulabilen çocukların çoğu obeziteye yakalanmış durumda. Bu kentte mönüler de normalden çok büyük. Hamburgerler çöp kovası kapakları kadar. Halk ağırlıklı olarak işlenmiş, kızartılmış, bol yağlı ve şekerli yiyecekler tüketiyor. Hayatlarında taze sebze gören çocuk sayısı çok az, bezelyeyle fasulye arasındaki farkı bilmiyorlar.

Haberin Devamı

The Daily Mail gazetesinden Jane Fryer’ın özel haberine göre JamieOliver kenti zayıflatmak için çalışmalara okullardan başladı. Çocuklara öğle yemeğinde kızartılmış ürünler ve hazır yiyecekler servis eden okullarda artık taze sebze ve meyve servisi yapılıyor. Geçen sene kentin beslenme alışkanlıklarını incelemek için Huntington’a giden Oliver, gördükleri karşısında çok şaşırdığını anlatıyor. “Çocukların çoğu sebze ve meyveleri tanımıyordu. Birçoğu hayatında hiç taze bir enginar ya da ıspanak görmemişti. Taze domatesin tadını bilmiyordu."

Fakat özellikle çocuklar değişikliklere henüz alışamadı. Çocukların yüzde 77'si eski yemek düzenine dönmek istiyor.

Radikal