Yaşam En tehlikeli hacker yakalandı mı?

En tehlikeli hacker yakalandı mı?

Paylaş
En tehlikeli hacker yakalandı mı?

Dünyanın önde gelen bazı kamu kuruluşları ve şirketlerinin sitelerine girerek bilgi çalan LulzSec grubunun 19 yaşındaki liderinin yakalandığı iddia edildi

CIA, Sony ve NHS web sitelerini hackleyip yüzbinlerce kişisel bilgiyi çaldığı düşünülen LulzSec adlı hacker grubunun 19 yaşındaki dahi liderinin İngiltere'de yakalandığı açıklandı.

Haberin Devamı

Londra polis teşkilatı dairesi Scotland Yard ile Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından ortaklaşa yürütüldüğü belirtilen operasyon sonucunda, Ryan Cleary adlı 19 yaşındaki dahi hacker, İngiltere’nin Essex Wickford kentinde yakalandı. İngiliz polisi, operasyonun uzun süredir planlandığını söylerken, Cleary’nin LulzSec lideri olup olmadığı konusunda resmi bir açıklama yapmadı.

Ancak bazı İngiliz gazetelerinin polisten aldığı bilgiye göre operasyonlar, son haftalarda CIA ve Sony’ye yönelik siber saldırılarla ilintili. Kurumlara yönelik ve ciddi bilgi ve istihbarat kaybına yol açan siber saldırıları Lulz Security (LulzSec) isimli yeni bir hacker grubu üstlenmişti.

LulzSec'in son haftalarda artan saldırılarının son hedefi İngiltere'nin Ağır Organize Suçlarla Mücadele Teşkilatı (SOCA) olmuştu.

Haberin Devamı

Zanlı genç, Bilgisayarların Kötüye Kullanılması ve Dolandırıcılık Yasası kapsamında gözaltına alınıp sorgulanmak üzere Londra'ya nakledildi.

Grubun kendisini Anonymous’a rakip olarak konumlandırmaya çalıştığı, siber-aktivizm eylemlerinde hiç bir kişisel bilgi çalmayan ve sivillere zarar vermeyen Anonymous’ın aksine insanların kişisel bilgilerini internette yaydığı ileri sürülüyor.

Lulz Security'nin saldırıları şöyle:

7 Mayıs: ABD X Factor yarışması
10 Mayıs : Fox.com
15 Mayıs: İngiltere'deki ATM'lerin yerlerini içeren site
23 Mayıs: Sonymusic Japonya
30 Mayıs: ABD yayın kuruluşu PBS
2 Haziran: Sonypictures.com
3 Haziran: Infragard (FBI bağlantılı kuruluş)
3 Haziran: Nintendo.com
10 Haziran: Pron.com porno sitesi
13 Haziran: Senate.gov - ABD senatosu sitesi
13 Haziran: Bethesda yazılım
20 Haziran: SOCA organize suçla mücadele kurumu
21 Haziran: İngiltere Nüfus Sayımı veri tabanı (iddia)