Ekonomi En ucuz otomobil Türkiye'ye geliyor

En ucuz otomobil Türkiye'ye geliyor

Paylaş
En ucuz otomobil Türkiye'ye geliyor

2bin 500 dolarlık fiyatıyla dünyanın en ucuz otosu unvanına sahip Nano, Türkiye'ye geliyor

Hintli Tata’nın Türkiye distribütörü İsoto, önümüzdeki yıldan itibaren 2.500 dolarlık fiyatıyla dünyanın en ucuz otosu unvanına sahip Nano’yu satışa sunacak.

Nano’yu Türkiye’ye getirmek için çalıştıklarını söyleyen İsoto CEO’su Kurthan Tarakçıoğlu, “Tata, Nano’yu Avrupa’da da satmak istiyor ve aracın bu normlara uyumlu hale gelmesi için çalışıyor.

Böyle olursa Nano ancak 2012 sonunda gelebilecek. Ancak biz şu anki haliyle Nano’yu ithal edip, 2011 sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz. Nano’nun fiyatı maksimum 11 bin lira olacak.

Araçtan yılda 5 bin adet satmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Tarakçıoğlu, Kasım ayı sonunda yeni Vista’yı, 2011 başında Manza’yı da pazara sunacaklarını söyledi.

3 BİN ADET SATIŞ HEDEFİ

Tarakçıoğlu, “Bu yıl 3 bin adetlik satışa ulaşırız. 2011’de 7 bin 500, 2012’de 14-15 bin adetlik satış planlıyoruz” dedi.

20 milyon dolar yatırımla Isobus markasını yarattı TATA’nın temsilciliğinin yanı sıra Volkswagen, Audi, Scania-Krone ile Renault’nun bayiliğini üstlenen ve son olarak Adana’da otobüs üretmeye başlayan İsotlar Grup, otomotivdeki yatırımlarını artırma kararı aldı. Yeniden yapılanma çerçevesinde Hyundai Assan’ın eski Genel Müdürü Kurthan Tarakçıoğlu’nu CEO ve yönetici ortak yapan grup, ismini İsoto olarak değiştirdi.

Şirket, ilk yatırım hamlesini ise otobüs alanında gerçekleştirdi. İsoto, 20 milyon dolara ‘Isobus’ markasıyla 9 ve 12 metrelik şehir içi otobüs geliştirdi.

Tarakçıoğlu, “Yeni dönemde ağırlık otobüs üretiminde olacak. Grubumuz bu yıl 200 milyon TL ciroya ulaşacak. Hedef 2012’de bu rakamı 500 milyon TL’ye çıkarmak” diye konuştu.

Haberin Devamı