Gündem En yaşlı ikizlerin uzun yaşam formülü: Kekik

En yaşlı ikizlerin uzun yaşam formülü: Kekik

Paylaş
En yaşlı ikizlerin uzun yaşam formülü: Kekik

En yaşlı ikizler, uzun ve sağlıklı yaşam formüllerini kekik olarak açıkladı

Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, tek yumurta ikizi olan Esma Telliel ve Hediye Demircioğlu’nu eşleri öldükten sonra birlikte kaldıkları evlerinde ziyaret etti. Kapıda karşıladıkları Kaymakam Yıldız’a çikolata ve kola ikram eden ikizler, 91 yaşında olmalarına rağmen zindeliklerini gösterdi.

Haberin Devamı

Daha önce Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın yardımını “günah olur” diyerek kabul etmeyen ikizlerden Hediye Demircioğlu, kalça kemiğinin kırık olduğunu söyleyip Kaymakam Yıldız’dan tedavi için yardım istedi.

Hediye Demircioğlu, Kaymakam Yıldız ile sohbet ederken bir anda geçmişe dönerek, “Yunanlılar Nazilli'ye geldiğinde bizim 40'ımız yeni çıkmıştı. Annem derede çamaşır yıkarken Yunanlıları görünce beni alıp dağa kaçmış. Esma'yı orada bırakmış. 5- 6 saat sonra ortalık sakinleşince tekrar gelip kardeşimi almış. Allah'tan derede Esma'yı o gün bulmamışlar. Yoksa kardeşimden ayrı kalırdım” dedi.

Esma Telliel ise, yaşamı boyunca başından iki evlilik geçtiğini, ikizi gibi kendisinin de hiç çocuğu olmadığını anlattı. Telliel, “İkinci kocamdan kalan mirası kabul etmedim ve onun çocuklarına bağışladım. 3 ayda bir aldığım yaşlılık maaşımla geçinip gidiyorum. Maddi sıkıntımız var ama asıl sıkıntı bana bakan birisi yok. Biz de elimizdekilerle yaşamayı öğrendik. Allah'a şükür, elimiz ayağımız tutuyor. Kendi temizliğimizi, ev işlerimizi ve yemeğimizi zor da olsa yapabiliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

UZUN YAŞAMIN SIRRI: KEKİK

İkizler, uzun ve sağlıklı yaşam formüllerini ise kekik olarak açıkladı. Her yemekte kekik tüketmeye gayret ettiklerini söyledi. Kaymakam Yıldız da ilçenin uzun yaşam merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini belirtti. Yıldız, dünyanın en yaşlı ikizlerinin Galler'in Powys kentinde yaşayan 4 Ocak 1910 doğumlu Ena Pugh ve Lily Millward olarak açıklandığını belirtti.

Yıldız, “Türkiye'nin bilinen en yaşlı ikizlerinin Nazilli'de çıkması bizleri oldukça sevindirdi. Nazilli, uzun yaşamın merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Resmi kayıtlara göre 91 yaşında olan Esma Telliel ve Hediye Demircioğlu'nun Nazilli'de yaşıyor olmaları da bizim çalışmalarımıza ayrı bir renk getiriyor” dedi.

Şevket ALTINAYAR/NAZİLLİ (Aydın), (DHA)