Gündem En yaşlı Osmanlı'ya Erdoğan'dan vefa

En yaşlı Osmanlı'ya Erdoğan'dan vefa

Paylaş
En yaşlı Osmanlı'ya Erdoğan'dan vefa

Sultan II. Abdülhamit'in kızı Ayşe Sultan ile eski Suriye Cumhurbaşkanı Prens Ahmet Nami Bey'in oğlu Osman Nami Osmanoğlu, son yolculuğuna uğurlandı

II. Abdülhamit'in hayatta iken dünyaya gelen son torunu ve yaşayan en yaşlı Osmanlı Hanedanı üyesi Osman Nami Osmanoğlu için Fatih Camii'nden bugün öğle vakti cenaze töreni düzenlendi.

Kalp yetmezliği şikayeti ile kaldırıldığı Dr. Siyami Ersek Hastanesi'nde 15 Temmuz günü saat 09.00 sıralarında 93 yaşında yaşama veda eden Osman Nami Osmanoğlu'nun cenaze törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, devlet bakanları Hayati Yazıcı ve Faruk Çelik ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir katıldı.

VATANLARI NASİP OLDU

İsviçre doğumlu olan Osman Nami Osmanoğlu'nun cenaze namazını İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı kıldırdı. Müftü Mustafa Çağrıcı, cenaze namazı öncesinde yaptığı konuşmada büyük bir tarih bırakan ecdadın aile üyelerinden birine karşı son görevlerini yerine getirdiklerini ve onlara hep dua edeceklerini söyledi.

ERDOĞAN DA TABUTU OMUZLADI

Cenazenin araca taşınması sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bakanlar da omuz verdi.

DEDESİNİN YATTIĞI TÜRBEDE TOPRAĞA VERİLDİ

Rahatsızlandığında yaşamını sürdürdüğü Marmaris'teki Ahu-Hekman özel kliniğine kaldırılan ardında da Sağlık Bakanlığı'nın tahsis ettiği özel ambulans helikopteri ile İstanbul'a getirilen Osman Nami Osmanoğlu, 45 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu.

Osman Nami Osmanoğlu, Çemberlitaş'taki dedesi Sultan II. Abdülhamit'in yattığı II. Mahmut Türbesi Haziresi'nde toprağa verildi. Osman Nami Osmanoğlu'nun ailesi İstanbul Belediyesi'nin tahsis ettiği Çadır Köşkü'nde taziyeleri kabul edecek.

Bu gece Osman Nami Osmanoğlu'nun ruhu için Hatim-i Şerif okunacak. Taziye kabulu 18 Temmuz Pazar ve 19 Temmuz Pazartesi saat 21.00'e kadar aynı yerde devam edecek.

Mustafa KÜÇÜK-Hasan ÖRNEKOĞLU/İSTANBUL (DHA)

2