Gündem En zor 12 saat

En zor 12 saat

Paylaş
En zor 12 saat

Evlerinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki İlker Keskin'i 12 saat sonra komandolar buldu.Datça'dan Güllük'e giden tekne fırtınada yan dönünce 12 saat boyunca denizde kalan iki kişiyi ise yelkenliyle gezen Norveçli turistler buldu

Ayak izlerinden komandolar buldu

Haberin Devamı

Köpeklere takıldı

Yıldıray ve Sultan Keskin yaz aylarını İstanbul Şile Göksu Köyü’ndeki evlerinde geçiriyordu. Çiftin 4 yaşındaki çocukları İlker Keskin, önceki gün 08.30’da oynamak için dışarı çıkmıştı. İlker oynadığı köpeklerin peşine takılarak evinden uzaklaştı. Oğlunun evinin çevresinde olmadığını fark eden Sultan Keskin eşiyle birlikte İlker’i aramaya başladı. Oğullarını bulamayan Keskin çifti jandarmaya haber verdi.

Ormanda buldular

Bölgenin dağlık ve ormanlık alan olması nedeniyle, aramalar için İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı 60 kişilik komando birliği sevk edildi. Komandolar, İlker’in ayak izlerini takip ederek, 12 saat sonra evine iki buçuk kilometre uzaklıktaki Almalı mevkiinde buldu. Oğlunun bulunduğunu öğrenince heyecanlanan baba Yıldıray Keskin gözyaşlarına hakim olamayarak askerin boynuna sarıldı.

Haberin Devamı

Denizde can pazarı

Güllük’e gideceklerdi

Muğla Datça’da yaşayan kaptan Mehmet Teker, Güllük’te günü birlik tur yapmak için 11 metrelik Kürşat isimli tekne almıştı. Kaptan Mehmet Teker arkadaşı Eray Mete ile Güllük Limanı’na gitmek için önceki sabah denize açılmıştı. Saat 22.00’de aniden fırtına patlayınca tekne su almaya başladı. Kaptan Mehmet Teker telsizle sahil güvenliği arayıp “Bodrum-İstanköy Adası arasındayız. Fırtınaya yakalandık. Su alıyoruz, batabiliriz” dedi.

Direğe sarıldılar

Kaptan Mehmet Teker “Su almaya başladıktan 20 dakika sonra batmaya başladık. Can yeleklerini giyip yan yatan ve hafif ters dönen teknenin üzerindeki direğe tutunarak beklemeye başladık” dedi. Mehmet Teker ve Eray Mete, tekneleri yan döndükten 12 saat sonra Knidos açıklarında Norveç bayraklı yelkenlideki turistler tarafından kurtarıldı. Korku dolu bekleyiş ardından Mehmet Teker Bodrum Limanı’nda karısı Güler Teker’in (40) boynuna sarıldı.

DHA