Siyaset 'Encümen-i Daniş' toplandı
Paylaş
'Encümen-i Daniş' toplandı

Emekli asker, büyükelçi ve bürokratlardan oluşan Encümen-i Daniş üyeleri Moda'da buluştu

Emekli asker, büyükelçi ve bürokratlardan oluşan Encümen-i Daniş üyeleri Moda Deniz Kulübü'nde bir araya geldi. Toplantıya emekli Genelkurmay Başkanlarından Necdet Üruğ, İsmail Hakkı Karadayı, Hüseyin Kıvrıkoğlu, emekli Büyükelçi İlter Türkmen, TBMM eski Başkanı Necmettin Karaduman, eski Başbakanlardan Bülent Ulusu Emre Gönansay katıldı.

Yaklaşık 3 buçuk saat süren toplantının ardından çıkışta Encümen-i Daniş başkanı Necmettin Karaduman açıklama yaptı. 'Balyoz hareketi' iddialarının toplantıda gündeme gelmediğini söyleyen Karaduman, "Politik çekişmelerin üzerinde durmuyoruz. Böyle iddialar gündeme gelmedi, gelmesini de uygun bulmuyoruz."dedi. Karaduman, toplantıda Türkiye'nin dış ilişkilerini, İsrail'le olan ilişkilerin gözden geçirildiğini ve Kıbrıs meselesini görüştüklerini söyleyerek İsrail'le yaşanan krizin daha olumlu bir yöne doğru gittiğini belirtti.

Haberin Devamı

AYTAÇ YALMAN KATILMADI

Toplantıya katılan Encümen-i Daniş üyesi emekli Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, 'Balyoz Hareketi' iddiaları hakkındaki sorularına cevap vermeyeceğini söyleyerek "Çetin Doğan bu konuda çok güzel bilgiler verdi, onu okuyun. Benim görüşüm yok." şeklinde konuştu.

Bu arada Ergenekon soruşturmasıyla ortaya çıkan darbe iddiaları hakkında Cumhuriyet Savcılarına ifade veren Orgeneral Aytaç Yalman'ın ise toplantıya katılmadığı gözlendi.

DHA