Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Endişeye gerek yok
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Özellikle genç erkeklerde ortaya çıkan sertleşme sorunu çoğu zaman psikolojik kökenli oluyor. Cinsel ilişkiye girerken ‘Başarılı olamazsam’ diye endişelenmek ya da partner tarafından yeterince uyarılamamak psikolojik faktörlerden sadece birkaçı...

SORU: Cinsel ilişkide sertleşme sağlayamıyorum


22 yaşındayım, günde birkaç defa mastürbasyon yapıyorum. Sertleşmede sorun yok ama cinsel ilişkide tam sertleşme olmuyor? Acaba neden? CEVAP Mastürbasyon sırasında tam sertleşme olması probleminizin fiziksel değil, psikolojik olduğunu açık olarak ortaya koyuyor. Bu partner tarafından yeterince uyarılamama veya performans kuşkusu gibi çok değişik nedenlerden ortaya çıkabilir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Sol yumurtalıktan ağrı başlıyor

31 yaşındayım, sorunum varikosel. Üroloğa gittim. Ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Şikayetim ise sol yumurtalıktan başlayan şiddetli ağrı. Doktor geç kalma riskinin olmadığını söyledi. Kısırlık riski de yokmuş. Bu ameliyat nasıl yapılıyor? CEVAP Testisin toplardamarlarında ergenlik çağında başlayan genişleme sonucu oluşan varikosel testisin mikro-dolaşımını bozarak sperm yani döl hücreleri üzerinde olumsuz etki gösterir, kısırlığa neden olabilir. Kısırlık dışında sağlık sorunu oluşturmayan varikoseli sadece ağrı nedeniyle ameliyat etmek uygun değildir. Başarılı olması ve herhangi bir yan etkiye neden olmaması için mikrocerrahi yöntem ile ameliyat edilmesi gereken varikosel toplumda en sık rastlanan kısırlık nedenidir. Varikosel çoğu zaman hafife alınan, basit bir ameliyat olarak tanımlanan bir cerrahi müdahale olmasına rağmen, sonuçları ve komplikasyonları ile kişilerin hayatını etkileyen kritik bir cerrahi müdahaledir. Sadece erkeklerin döl hücresi olan spermlerini etkileyerek kısırlık yaptığında ameliyat edilmelidir ve bu konuda tecrübeli bir üroloji-androloji uzmanı tarafından mikrocerrahi teknik uygulanarak yapılmalıdır. Gereksiz yere sık olarak uygulanan bir ameliyat olması ve başarısız tekniklerle yapılması nedeniyle birçok defa netice vermeyen, hatta ciddi komplikasyonlara yol açarak durumun daha da bozulmasına yol açan bu sorun, başarılı ameliyatlar sonrası doğru kişilerde yüzde 80-90 fayda sağlamaktadır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder