Ekonomi Endüstriyel tasarım öğrencilerine destek

Endüstriyel tasarım öğrencilerine destek

Paylaş
Endüstriyel tasarım öğrencilerine destek

Endüstriyel tasarım öğrencilerine destek

2013 Yılın’da 10. Yıl dönümlerini kutlamaya hazırlanan Saraciye Sanayicileri Derneği başkanı Ahmet Hacısoyu, yeni yılda derneklerinin öncelikli planlarının arasında yeni sektörel tasarımcılar yetiştirerek Türkiyeyi tasarım üssü haline getirmek olduğunu belırttı.

Geçen yıldan bu yana tasarım halinde olan projelerini hayata geçirmeye hazırlandıklarını söyleyen Hacısoyu, bu projelerden en önemlisinin genç tasarım öğrencilerine verecekleri destek olduğunu söyledi.

Geçen yıldan bu yana derneklerinin çatısı altında bulunan muhtelif firmalar tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstriyel Tasarım bölümü öğrencilerine malzeme yardımı sağlandığını ve öğrencilerin meydana getirdikleri tasarımları fuarlarda sergilediklerini belirten Hacısoyu, tasarımları firmalar tarafından beğenilen öğrenciler ile daha ciddi çalışarak yeni iş imkanları sağlayacaklarını vurguladı.

Genç tasarım öğrencilerine destek vermenin derneklerinin öncelikli projesi olduğunu belirten Hacısoyu, çalıştıkları öğrencilerin halen çok başarılı bulduklarını ,dernekleri çatısı altında bulunan firmaların çoğunun Türkiye ve Avrupa’nın önde gelen firmalar olduğunu , bu yüzden seçtikleri öğrencilerin de uluslararası alanda başarı sağlamış ve tanınmış tasarımcılar olacaklarını belirtti.

Hacısoyu, en önemli hedeflerinden birinin de derneklerine İstanbul’un haricinde İzmir, Ankara, Antep gibi illerimizdeki firmaları dahil etmek olduğunu böylece diğer illerde bulunan firmaların da Saraciye Sanayicileri Derneğine katılmaları halinde tüm yurtta faaliyet gösteren bir dernek olacaklarını vurguladı.
Türkiye Saraciye Sanayicileri Derneği olarak hizmet vermenin tüm hayalleri olduğunu vurgulayan Hacısoyu geçtiğimiz 2 yıldan bu yana derneklerinin çatısı altında bulunan firmaların ürünlerinin % 90 sağlığa uygun hazırlandığını ayrıca önümüzdeki yılda da derneğe kayıtlı üyelerinin ilk hedeflerinin yine sağlıklı ürünler piyasaya sürmek olacağını söyledi.

Haberin Devamı