Siyaset Enerji Bakanı'na yumruk!
Paylaş
Enerji Bakanı'na yumruk!

Enerji Bakanı'na yumruk!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şehit Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın Kayseri'deki cenaze töreni sırasında beden eğitimi öğretmeni Şahin Şimşek'in yumruklu saldırısına uğradı. Hastaneye kaldırılan Bakan Yıldız'ın burnunda kırık oluşurken, saldırgan ile birlikte 3 kişi daha gözaltına alındı.

Haberin Devamı

BAKAN'IN SALDIRIDAN SONRAKİ İLK AÇIKLAMASI

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer301","301","201004","301-1.jpg");

Şehit Yüzbaşı Çetinkaya'nın cenaze törenine yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Cenazeye katılanlar ve şehit yakınları, 'Demokratik açılım' çalışmaları nedeniyle hükümete tepki gösterdi. Şehidin eşi Şelale Çetinkaya, eşinin cenazesinin konulduğu top arabasını tutarak, uzun süre böyle yürüdü. Törene, Bakan Yıldız'ın yanı sıra İçişleri Bakanı Beşir Atalay da katıldı.

Şırnak'ın Balveren Beldesi Araköy yolunda 5 gün önce Milli Taburu'ndan Şırnak'a asker taşıyan sivil plakalı minibüse bir grup PKK'lı terörist tarafından silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda yaralanan 34 yaşındaki Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya tedavi gördüğü Ankara GATA Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit oldu. Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi nüfusuna kayıtlı Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya için, kent merkezindeki Hunat Camii'nde tören düzenlendi.

CENAZEDE TEPKİ

Cenaze töreni öncesi, bakanlar cami avlusuna gelmeden önce şehit yakınları ve çok sayıda kişi 'açılım çalışmaları' ve Samsun'da 2 polisin şehit olması ve öncesindeki olaylar için kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk ile hükümete tepki gösterdi. Bazı kişiler bu tepkilere katılıp, 'yuh' çekti.

Cenaze namazının kılınması ve şehidin tabutunun omuzlara alınması sırasında da bazı kişiler 'Ahmet Türk'e lanet olsun', 'Açılım dediğiniz bu mu?', 'PKK Kahrolsun' diye bağırdı.

ŞEHİTLİKTE SALDIRI

Şehit Levent Çetinkaya'nın cenazesi, Hunat Camii'nde düzenlenen, Müftü Şaban İşlek'in kıldırdığı namazdan sonra askeri törenin ardından yaklaşık 3 kilometre mesafedeki Talas Bulvarı'ndaki Kartal olarak adlandırılan Garnizon Şehitliği'ne getirildi.

İçişleri Bakanı Atalay camideki törenin ardından kentten ayrılırken, Kayseri milletvekili olan Enerji Bakanı Yıldız şehitlikteki törene katıldı.

Burada protokol ve şehidin yakınlarının da katıldığı okunan duanın ardından şehit yüzbaşı Çetinkaya'nın cenazesi toprağa verildi. Tabuta örtülen Türk Bayrağı şehidin eşine teslim edildikten sonra bakanların da bulunduğu protokol mensupları, şehit yakınlarına başsağlığı dileyip arabalarına doğru gitmeye başladı.

SALDIRGAN ŞEHİTLER ÖLMEZ DİYE BAĞIRDI

Bu sırada kalabalık arasında sarı tişört ve lacivert eşofman altı giyen ve boynunda düdük asılı olan, kent merkezindeki Endüstri Meslek Lisesi beden eğitimi öğretmeni 37 yaşındaki Şahin Şimşek, Bakan Yıldız'a yumrukla saldırdı.

Bakan Yıldız'a bir yumrak atan 12 yıllık öğretmen olan Şimşek, hemen görevliler tarafından etkisiz hale getirildi. Polis arabasına götürülürken Şimşek, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Bu yumruk Türk milletinin yumruğudur" diye bağırdı. Sağ görüşlü ve eski bir boksör olan Kayseri'nin Tomarza İlçesi nüfusuna kayıtlı olan saldırgan Şimşek ile birlikte çevresindeki 3 kişi daha gözaltına alındı.

BAKANA İLK MÜDAHALEYİ REKTÖR YAPTI

Saldırının ardından Bakan Taner Yıldız'a ilk müdahaleyi Erciyes Üniversitesi Rektörü, aynı zamanda iç hastalıklar uzmanı olan Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur yaptı. Bakan Yıldız makam arabasıyla Erciyes Üniversitesi Tıp Faktültesi Gevher Nesibe Hastanesi'ne götürüldü. Saldırı sırasında gözlüğü kırılan ve burnuna darbe alan Bakan Yıldız, hastanenin 4'üncü kattaki Kulak Burun Boğaz Servisi'ne kaldırıldı. Burada çekilen röntgende Bakan Yıldız'ın burnunda küçük bir kesi oluştuğu belirlendi. Bu kesinin de saldırı sırasında kırılan gözlükten kaynaklandığı belirtildi. Bakan Yıldız'ın burnunda yapılan kontrolde kanama ve ödem oluşmadığı da tesbit edildi.

BURNUNA İKİ DİKİŞ ATILDI

Hastaneler Başhekimi Prof.Dr. Muhammet Güven yaptığı açıklamada, "Burunda nazar kemiği olarak adlandırılan kemiğin üzerinde, gözlüğün oturma noktasında müdahale gerektirmeyen çok hafif bir kırık ve kesi meydana gelmiştir. Kesiye iki dikiş atıldı. Kırığa herhangi bir müdahalede bulunulmamıştır. Burunda kanama yoktur. Kendisine müdahale sırasında ağrısı olmadığı için iğne bile yapılmadı" dedi.

Gerekli tedavinin ardından Bakan Yaldız, arkadaki poliklinik kapısından çıkarılarak helikopterle Ankara'ya gitmek üzere ayrıldı.

DAHA ÖNCE DE OKULUNDA OLAY ÇIKARMIŞ

Olayın ardından saldırgan açığa alındı. Beden eğitim öğretmeni Şahin Şimşek'in 9 Ocak 2007'de görev yaptığı Osman Düşüngel İlköğretim Okulu'nda öğretmenlerle kavga ettiği ve öğrencilere hareket ettiği gerekçesiyle hakkındaki şikayetler yapılmış. Bunun üzerine hakkında açılan soruşturma sonunda 3 yıl önce, şu anda görev yaptığı okula tayin gönderildiği belirlendi.

Şahin Şimşek'in bugün görevli olmasına rağmen okuldaki dersine girmediği ve okula 200 metre mesafedeki şehitliğe geldiği belirlendi.

Haberin Devamı

Demet ÖZTÜRK- İsmet KÖZELO/ KAYSERİ,(DHA)

Haberin Devamı