Beden Sağlığı Enerji içeceklerindeki büyük tehlike: Kalbi zorluyor!

Enerji içeceklerindeki büyük tehlike: Kalbi zorluyor!

Paylaş
Enerji içeceklerindeki büyük tehlike: Kalbi zorluyor!

Enerji içecekleri vücuttaki adrenalin, noradrenalin seviyesini artırarak hem kalbi zorluyor hem de tansiyonu yükseltiyor. Aynı zamanda risk altındaki kişilerde kalp krizi riskini artırarak  spazmlara neden oluyor

Kalp Sağlığı Haftası’nda Manisa’daki kardiyoloji uzmanları, kalp hastalıklarına dikkat çekti.

Ölümlerin yüzde 40’ının kalp hastalıklarından kaynaklandığını söyleyen Manisa Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ayhan Korkmaz Dr. Ayhan Korkmaz, özellikle sigaradan uzak durulması gerektiğini belirterek egzersiz yapmanın önemine dikkat çekti. Dr. Ayhan Korkmaz şöyle konuştu:

"Egzersiz yaparsak, sigaradan uzak durursak, sağlıklı bir şekilde beslenirsek kalp hastalıklarını en az yüzde 50 oranında engellemek imkanımız var. 2 yıl önce yaptığımız çalışmalarda sSadece kalp damar hastalıkları sebebiyle yılda ortalama 4 bin hastayı özel hastanelere ve il dışına sevk ettiğimizi fark ettik."


ENERJİ İÇECEKLERİ ÇOK TEHLİKELİ


Konuyla ilgili bilgi veren Kardiyoloji Uzmanı Dr. Burak Ayça ise kalp hastalıklarında kilo, şeker ve yaşam tarzına dikkat çekti.

Enerji içeceklerinin de risk altındaki kişiler için zararlı olabileceğini vurgulayan Dr. Burak Ayça, "Enerji içecekleri vücuttaki adrenalin, noradrenalin seviyesini artırıyor. Bunlar hem kalbi zorluyor hem de tansiyonu çıkartıyor. Özellikle risk altındaki kişilerde kalp krizi riskini artırıyor. Aynı zamanda spazmlara neden oluyor. Bir kısmı Avrupa’da yasaklanmış durumda. Zararlı içecekler sınıfına alabiliriz bu içecekleri" diye konuştu.

Nermin UÇTU/MANİSA, (DHA)

Haberin Devamı