Ekonomi Enerji politikaları değişmeli

Enerji politikaları değişmeli

Paylaş
Enerji politikaları değişmeli

Yıllardır süren enerji politikalarının devam etmesi halinde iklim değişikliklerinin etkilerinin önlenemez olacağını söyleyen TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türkiye'nin de politikasını küresel gelişmelere göre belirlemesini istedi

KYOTO'NUN SÜRESİ BİTİYOR

Haberin Devamı

Küresel iklim değişikliğine yol açan gazların azaltılması amacıyla oluşturulan Kyoto İklim Sözleşmesi 2012’de sona erecek. Başta Amerika olmak üzere bazı ülkelerin imzalamaya yanaşmadığı Kyoto, enerji politikaları üzerinde yeterince etkili olamamıştı. Kyoto’nun yerini alacak yeni bir sözleşme için 192 ülkenin temsilcileri Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bir araya geldi. İklim değişikliğinin can yakıcı şekilde hissedildiği bu dönemde, Türk iş dünyası da Kopenhag’da uzlaşma sağlanmasının önemini vurguladı.

DÜNYAYI TAKİP ETMELİ

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, yıllardır süregelen enerji politikaları devam ederse iklim değişikliğinin etkilerinin önlenemez olacağına dikkat çekti. Uluslararası Enerji Ajansı’nın (UEA) yıllık raporu ‘World Energy Outlook’un tanıtım toplantısında konuşan Yalçındağ, Kopenhag’dan siyasi bir karar çıkmasını beklediklerini vurguladı. Yalçındağ, Türkiye’nin de enerji politikasını belirlerken küresel gelişmeleri yakından takip etmesi gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

YÜKSEK YATIRIM GEREKLİ

UEA Başekonomisti Fatih Birol da toplantı nedeniyle İstanbul’da bulunuyordu. Fatih Birol, Kopenhag’ın, enerji sektörünü ciddi oranda etkileyeceğini belirterek, “Ülkeler iklim değişikliğine inansın, inanmasın, dünyanın enerji geleceği Kopenhag’da belirlenecek” dedi. Fatih Birol, dünya nüfusunun enerjiye ulaşımı ve küresel ısınma açısından bir felaket senaryosuyla karşılaşılmaması için, ülkelerin Kopenhag’da uzlaşıp, 2030’a kadar 10.5 trilyon dolarlık temiz enerji yatırımı yapması gerektiğini bildirdi.