Ekonomi Enerjiden bu yıl 6.6 milyar dolar gelecek

Enerjiden bu yıl 6.6 milyar dolar gelecek

Paylaş
Enerjiden bu yıl 6.6 milyar dolar gelecek

Elektrik özelleştirmelerinden bu yıl 6.6 milyar dolar gelebileceğini söyleyen EPDK Başkanı Hasan Köktaş, Avrupalı ve Uzakdoğulu firmalarının kendilerinden bilgi almak için sıraya girdiğini söyledi

2008 SEVİYESİNİ YAKALARIZ

Haberin Devamı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait elektrik santrallerinin özelleştirmelerinin yapılması halinde bu yıl 6.6 milyar dolarlık birleşme devralma işleminin gerçekleşeceğini söyledi.

Köktaş, sektörde 2008’de de 6.6 milyar dolarlık birleşme olduğunu belirterek, “Bu 2010’da da devam edecek. Yabancıların enerji sektörüne yakın ilgisi var” dedi.

ÖZEL FONLAR DA BEKLİYOR

Elektrik üretim özelleştirmelerine birçok ülkeden yoğun ilgi olduğunu kaydeden Köktaş, “Ortadoğulu firmalar enerji portföyüne ciddi ilgisi var. Avrupa’da kömür işletmesine sahip şirketler var, sadece termik santral özelleştirmelerini bekliyor. Bir kesim var ki yatırım bankaları, özel fonlar... Onlar da Türkiye’de enerji işinde olanlar şirketlerle, birleşme yoluyla sisteme girmeye çalışıyor” dedi.

Haberin Devamı

BİZE BAŞVURUP BİLGİ İSTİYORLAR

Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Suudi Arabistan’ın Türkiye’yi öncelikli yatırım yapılacak ülkeler arasına aldığının altını çizen Köktaş, bu ülkelerden enerji sektörüne yatırım yapacak çok ciddi şirketler olduğunu vurguladı.

Bu şirketlerin kendilerinden tüketim projeksiyonlarının ne olacağına ilişkin bilgi istediğini söyleyen Köktaş, “Düzenlemelerin ne olacağını görmek istiyorlar” dedi.