Spor Enes Erkan dünya şampiyonu

Enes Erkan dünya şampiyonu

Paylaş
Enes Erkan dünya şampiyonu

Fransa'nın başkenti Paris'te devam eden Dünya Karate Şampiyonası'nda erkekler kumitede, artı 84 kiloda Enes Erkan, finalde Azeri rakibi Şahin Atamov'u yenerek altın madalyanın sahibi oldu

Bercy Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonanın dördüncü gününde, bireysel dallarda final müsabakaları yapıldı. Sabah seansında Serap Özçelik’in bronz madalyasından sonra Türkiye, akşam seansında bir altın, bir gümüş ve bir bronz madalya kazandı.

Haberin Devamı

Erkekler kumitede, artı 84 kilo finalinde Azeri Şahin Atamov ile karşılaşan Enes Erkan, rakibini 3-0’lık net bir skorla mağlup ederek, altın madalyanın sahibi oldu. Büyükler kategorisinde 2006 yılından bu yana altın madalya alan ilk Türk karateci olan Erkan, müsabakanın ardından sevincini tribünde bulunan eşi Emine Erkan ile birlikte kutladı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da karşılaşma sonrası Enes Erkan’ı telefonla arayarak tebrik ettiği öğrenildi.

Burucu gümüş, Karamollaoğlu bronz madalya kazandı

Şampiyonada akşam seansında tatamiye çıkan bir başka finalist Şeyda Burucu ise Japon rakibi Kayo Someya’ya 5-0 yenilerek gümüş madalyada kaldı. 2010 Dünya Büyükler Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan Yavuz Karamollaoğlu, Paris’te de kürsüye çıkmayı başardı. 84 kiloda üçüncülük maçında Kongolu Mez Davy Diego ile karşılaşan Karamollaoğlu, baştan sona üstün olduğu maçı 5-0 kazanarak bronz madalya aldı.

Haberin Devamı

Dünya Karate Şampiyonası, yarın yapılacak takım finalleri ile sona erecek. Erkek Kumite Milli Takımı, dünya şampiyonluğu için evsahibi Fransa ile mücadele edecek. Erkek Kata Milli Takımı da bronz madalya maçında yine Fransa ile karşılaşacak.

AA