Spor Enes Kanter üçüncü sıradan seçildi

Enes Kanter üçüncü sıradan seçildi

Paylaş
Enes Kanter üçüncü sıradan seçildi

NBA'de bir Türk oyuncunun ilk kez ilk 10 içinde yer aldığı NBA Seçmelerinde (Draft) Enes Kanter, Utah Jazz tarafından birinci tur üçüncü sıradan seçildi

Mehmet Okur’la takım arkadaşı olan Kanter, Salt Lake City şehri takımında sıfır numaralı formayı giyeceğini açıkladı. New Jersey eyaletinin Newark kentinde düzenlenen NBA Seçmeler gecesine milli basketbolcu, babası Mehmet Kanter, ABD’nin Florida kentinde bir lise takımında basketbol oynayan 16 yaşındaki kardeşi Kerem Kanter ve Türk menajeri Max Ergül ile birlikte katıldı.

NBA Başkanı David Stern’in, takımların seçimlerini podyum arkasında sırasıyla öğrenip kürsüye gelerek beşer dakika arayla açıkladığı gecede, Kanter’in oldukça heyecanlı olduğu gözlendi.

İlk sırada seçme hakkı bulunan Cleveland Cavaliers, Duke Üniversitesi’nden Kyrie Irving’i, ikinci sıradaki Minnesota Timberwolves Arizona’dan Derrick Williams’ı kadrosuna katarken, üçüncü sırada bulunan Utah Jazz tercihini milli basketbolcu Enes Kanter’den yana kullandı.

Utah Jazz şapkasıyla Amerikan ulusal medyasına poz veren Kanter, pek çok ulusal kanal ile radyoların canlı yayınlara katıldı, ardından da basın toplantısı düzenleyerek duygularını paylaştı.

MEHMET OKUR AİLEMDEN BİRİ GİBİ

Utah’da "sıfır" numaralı formayı giyeceğini açıklayan 2.11’lik dev adam, "Öncelikli hedefimiz Utah’ı play-off’lara taşımak olacak. Mehmet Okur ile aynı takımda ve aynı pozisyonda oynamak da çok büyük bir şans. Okur, benim ailemden biri gibi. Bana çok şey öğreteceğini düşünüyorum" dedi.

BABASI FENERBAHÇE ÜLKERSPOR’U SUÇLADI

Seçmelerde oğlu Enes Kanter ile birlikte özel basketbolcu locasında oturan Mustafa Kanter ise yaptığı açıklamda, Kanter’in Fenerbahçe Ülkerspor’a imza atmadığı için Fenerbahçe takımı tarafından NCAA yönetimine yanıltıcı bilgiler verildiğini söyledi ve bu nedenle oğlunun bir yıl basketboldan uzak kaldığını ve Kolej Ligi’nde yer alamadığını ifade etti.

NBA’DE TÜRK OYUNCU SAYISI ARTIYOR

Öte yandan Enes Kanter’in de Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi’ne katılmasıyla, Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, Ersan İlyasova, Semih Erden ve Ömer Aşık’ın ardından NBA’de oynayan Türk basketbolcu sayısı altıya yükseldi ve bir ilk gerçekleşmiş oldu.

Bu sayıyla Türkiye, NBA liginde 11 oyuncusu bulunan Fransa’nın ardından altı oyuncu ile geçen seneki ikincilikteki yerini pekiştirdi ve Almanya, Rusya, Litvanya, Yunanistan, İtalya gibi basketbolun ileri düzeyde oynandığı ülkeleri de NBA liginde geride bıraktı.

Haberin Devamı