Ekonomi Enflasyona 1.5 puan vergi zammı artışı

Enflasyona 1.5 puan vergi zammı artışı

Paylaş
Enflasyona 1.5 puan vergi zammı artışı

Merkez Bankası, hükümetin getirdiği görmek mümkün vergi artışlarının enflasyona doğrudan 1.5 puanlık bir etkisi olacağını bildirdi

ENERJİ VE GIDA ETKİLEDİ

Haberin Devamı

Merkez Bankası, yeni vergi düzenlemelerinin, ocak enflasyonuna doğrudan 1.5 puanlık bir etkisi olacağı tahmininde bulundu.

Aralıkta aylık yüzde 0.53, yıllık yüzde 6.53 çıkan enflasyona ilişkin değerlendirmede bulunan Merkez Bankası, genel fiyat düzeyindeki yükselişi, işlenmemiş gıda ürünleri ile enerji fiyatlarındaki artışa bağladı. Enerji fiyatlarının enflasyona etkisinin gelecek aylarda da süreceğini bildiren banka, temel enflasyon göstergelerinde ise bozulma görülmediğini bildirdi.

TEMELDE İSTİKRAR VAR

Merkez Bankası, hükümetin yılbaşı vergileri nedeniyle yaşanacak zamlar için ise şu değerlendirmede bulundu: “Vergi düzenlemelerinin, ocak enflasyonu üzerindeki doğrudan etkisinin 1.5 puan civarında olacağı tahmin edilmektedir. Bu çerçevede ocakta yıllık enflasyonda belirgin bir artış beklenmekte ancak temel enflasyon göstergelerinin olumlu seyrini koruyacağı öngörülmektedir.”

Haberin Devamı

Temel enflasyonda istikrar gören Merkez Bankası, daha önce yılın ilk yarısında faizleri sabit tutacağı sinyalini vermişti.