Gündem Engel kaldıran düzenleme

Engel kaldıran düzenleme

Paylaş
Engel kaldıran düzenleme

Engelli üniversite öğrencilerinin öğrenim hayatında yaşadığı güçlükler sık sık kamuoyuna yansıyordu. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) engelli öğrencilerin sorunlarını çözmek için hazırlanan yönetmeliği yeniden düzenledi

İHTİYAÇLAR BELİRLENECEK

Haberin Devamı

Yeniden düzenlenen ve dün Resmi Gazete’de yayınlanıp yürürülüğe giren ‘Yükseköğretim Kurumları Özürlüler Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliği’ne göre; ‘Yükseköğretim Kurulu Özürlü Öğrenciler Komisyonu’ oluşturulacak. Bu komisyon engelli öğrencilerin ihtiyaçlarını belirleyip, yapılması gereken düzenlemeleri planlayacak. Bu komisyon engellilerle ilgili derslerin müfredata alınması için çalışacak.

DANIŞMANLIK YAPACAK

Komisyona destek vermek için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne (ÖSYM) bağlı olarak ‘Özürlü Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon Birimi’ kurulacak. Bu birim ise engelli öğrencilere öğrenim görmek istedikleri program hakkında danışmanlık yapacak. Birimin görevleri arasında sınav salonlarının engellilere göre düzenlenmesi ve engelli öğrencilere sınavlarda yardımcı olacak görevlilerin seçimi de var.

Haberin Devamı

AA