Spor Engel tanımayan basketbolcular, dünya şampiyonluğu istiyor

Engel tanımayan basketbolcular, dünya şampiyonluğu istiyor

Paylaş
Engel tanımayan basketbolcular, dünya şampiyonluğu istiyor

2013 yılında Adana'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa ikinciliği başarısı elde eden Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı, bu yıl dünya şampiyonluğunu hedefliyor.

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı Antrenörü Sedat İncesu, AA muhabirine, engelli sporuna ilginin her geçen gün arttığını söyledi. Tekerlekli basketbola artan ilgiden dolayı oyuncu bulmakta sorun yaşamadıklarını belirten İncesu, tek sorunlarının malzeme eksikliği olduğunu anlattı.

Milli takımın iyi bir kadrosu bulunduğunu, takımın başarısı önemli yerlere geldiğini vurgulayan İncesu, şöyle konuştu:

"Ülke olarak tekerlekli sandalye basketboluna Avrupa’dan 50 yıl sonra başladık ancak bugün Avrupa’da final oynayan bir takım haline geldik. Bu sene özellikle dünya şampiyonluğunu hedefleyen bir takımımız var. Biz diplerden başladık. Gelinen nokta ise oldukça sevindirici. Özellikle Türkiye’deki liglerin kalitesinin artmasıyla ve kulüplerin daha da güçlenmesiyle milli takımımızın gücü de artacaktır."

Avrupa’da söz sahibi olduklarını dile getiren İncesu, "Kaliteli oyuncuların çıkmaya devam etmesiyle lider olarak söz sahibi olacağımıza da inanıyorum. Güney Kore’nin Incheon kentinde 3-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Şampiyonası öncesinde işi sıkı tutuyoruz. Milli takımda güzel bir birliktelik var. Arkadaşlık ortamı çok güzel. Bütün bunlar bir araya gelince başarı da geliyor. İnanıyorum ki kısa süre içerisinde milli takımımız daha iyi yerlere gelecektir" dedi.

Oyuncu var sandalye yok

Milli takıma oyuncu bulmakta zorluk çekmediklerini ancak malzeme bulmada sorun yaşadıklarını anlatan İncesu, şöyle devam etti:

"Sadece milli takımda değil Türkiye’deki bütün kulüplerde aynı sorun var. Malzeme bu sporda en önemli unsurlardan birisi. Dünyanın en yetenekli genci sizde olsun ama onları spora başlatmak için en az 50 bin liralık malzemeye ihtiyaç var. O yüzden sporcumuz çok fakat hem sandalye hem de antrenman sahası, buralara gidiş geliş hep sorun oluyor. Biz ülke olarak bunları tam sağlayamadığımız için kapasitemiz kadar oyuncu çıkaramıyoruz. Normal şartlarda her branşta dünyanın en tepesinde olmamız lazım. Bu altyapıya sahibiz."
İncesu, Fenerbahçe’nin tekerlekli sandalye basketbol takımı kurmasının lige renk getireceğini belirterek, "Ligde 3 büyüklerin olması çok önemli. Biz bunu her zaman söylüyoruz. Fenerbahçe Kulübünün de tekerlekli sandalye basketbol takımını kurması bu branşa çok şeyler katacaktır. Önce Beşiktaş kurdu, sonra da Galatasaray bu takımı kurdu. Fenerbahçe’nin de bu takımı kurmasıyla işlerin çok daha farklı duruma geleceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Sedat İncesu, aynı zamanda Galatasaray’ın da antrenörü olduğunu, kendi takımında da önce Türkiye şampiyonluğu, peşinden ise Avrupa ve kıtalararası şampiyonluğu hedeflediklerini sözlerine ekledi.

AA

Haberin Devamı