Gündem Engel tanımayan gencin tek isteği iş

Engel tanımayan gencin tek isteği iş

Paylaş
Engel tanımayan gencin tek isteği iş

Biga'da, babasıyla yaşayan işitme engelli üniversite öğrencisi Meryem Adar'ın en büyük dileği, bir kamu kurumunda çalışabilmek

Biga ilçesinde, babasıyla yaşayan işitme engelli üniversite öğrencisi Meryem Adar’ın (28) en büyük isteği, bir kamu kurumunda iş sahibi olabilmek. Koruoba köyünde yaşayan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Meslek Yüksekokulu (MYO) Kooperatifçilik Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Adar, babası Recep Adar’ın yardımıyla işaret diliyle doğuştan engelli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Annesi ile babasının çok küçük yaşlarda ayrılması nedeniyle babasının yanında kaldığını, ekonomik zorluklar içinde ilk eğitimini Gelibolu Anafartalar İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’nda aldığını, daha sonra İzmir Kınık Ticaret Lisesi’nde yatılı okuduğunu dile getiren Adar, bu yıl girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) 57 puan aldığını ifade etti.

İŞİTME ENGELİ OLMASI EĞİTİMİNİ ETKİLEMEDİ

Adar, en büyük dileğinin resmi bir kurumda çalışabilmek olduğunu belirterek, "Okuduklarımı anlayabiliyorum. İşaret diliyle konuşabiliyorum. Ayrıca çok iyi derece dudak okuyorum. İşitme engelli olmam eğitimimi engellemedi. Babamı çok seviyorum. O yanımdayken kendimi mutlu ve güvende hissediyorum" dedi.

Haberin Devamı

'Toplumun içine girmesiyle uysallaştı'

İşitme engelli olarak doğan kızını Çapa Tıp Fakültesi’nde ameliyat ettirdiğini, ancak bu rahatsızlığın giderilemediğini belirten Recep Adar ise "Kızım 1 yaşındayken eşimden ayrıldığım için birlikte yaşamaya başladık. Çiftçilik yaparak geçiniyoruz. Ben okuyamadım ancak kızımın okuması için elimden geleni yaptım.

Engelli maaşı dahi almadan kendi imkanlarımla kızımın eğitimi için sabah akşam okula götürüp getirdim. Yıllardır yalnız yaşadığımız için kızım bana ev işlerinde çok yardımcı oluyor" diye konuştu.

Adar, ailesini evinde ziyaret eden Biga Engelliler Derneği Başkanı Havva Bacak, 3 yıldır dernek üyesi olan genç kızın, "iki yıl öncesine kadar daha asi olduğunu, toplumun içine girmesiyle uysallaştığını" ifade etti.

AA