Tamer Heper Engel yok
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Benim ikinci evliliğim. Çocuğum yok, eşimin ilk eşinden olan çocukları var. Benim annem babam hayatta değil ama kardeşlerim var. Ben sahip olduğum evimi bir eğitim kurumuna bırakmak istiyorum. Eşim de buna razı ve noterde buna muvafakat edeceğini söylüyor. Peki bu halde eşimin ilk hanımından olan çocukları ile benim kardeşlerimin buna karşı bir itirazı olabilir mi? Y.T.

Sizin ölümünüz halinde mirasçılarınız, eşiniz ve kardeşleriniz. Eşinizin eski eşinden olan çocukları sizin mirasçınız değil. Dolayısı ile onları mirasçı olmamalarından dolayı bir kenara ayırın. Sonra geleyim kardeşlere. Kardeşler yasal mirasçı ama onların da mahfuz hissesi yok. Yani vasiyetname ile mallarınızı birilerine bıraksanız onların itiraz hakkı yok. Dolayısı ile vasiyetname yaparak bu evinizi bir eğitim kurumuna bırakmanız halinde onlar buna karşı miras payı veya mahfuz hisse talebinde bulunamayacak.

[[HAFTAYA]]
Dolayısı ile onların da itiraz hakkı böylece bertaraf olacak. Geriye bir tek eşiniz kalıyor. Sizin önce ölümünüz halinde mahfuz hisseli tek mirasçınız eşiniz. Onun da buna muvafakat etmesi ve yapacağınız işleme katılması halinde sizin önünüzde bir engel kalmayacak. Düşündüğünüzü gerçekleştirebilirsiniz, hukuki engel yok. Yaşınızı bilemiyorum ama yine de bu işlemi yaparken bir sağlık raporu almanızı tavsiye ederim.

Acun’a teşekkür

Son yayınlanan yetenek sizsiniz programına bir yarışmacı çıkarak canlı balık ve canlı kurbağayı çiğ olarak yiyeceğini söyledi ve sahneye içinde su dolu bir akvaryum koydu. İçinde bir kurbağa ve birkaç balık vardı. Yarışmacı bunları çiğ olarak yiyeceği iddiası ile kalmadı bilahare kuş türü canlıları da yiyeceğini söyledi. Ancak Acun Ilıcalı bunlara izin vermedi, yarışmacının gösterisine son verdi. Anlattıklarnın bir yetenek değil bir vahşet olduğunu bilmeyen yarışmacı sahneden ayrıldı. Tabiatta canlı canlı parçalanıp öldürülen ve yenen hayvan yok mu? Var elbet. Ancak bunu tabiatta hayvanlar yapıyor. Bunun bir eğlence bir gösteri haline getirilmesi korkunç olacaktı ve Acun buna izin vermedi, onun için teşekkür ediyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder