Gündem 'Engelleri Kaldıralım' Kampanyası

'Engelleri Kaldıralım' Kampanyası

Paylaş
'Engelleri Kaldıralım' Kampanyası

'Engelleri Kaldıralım' Kampanyası

Acun Ilıcalı ile birlikte ‘Var Mısın Yok Musun’ programında ‘Engelleri Kaldıralım’ Kampanyası’ yapmıştık. Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) tarafından verilen hizmetler devam ediyor. Şu ana kadar yapılan destekler şöyle: Bilgisayar: 1100 adet Sesli program: 800 adet İşitme cihazı: 486 adet Rehabilitasyon: 159 adet Ortez ptrotez: 115 adet Ameliyat harcamaları: 32 Minder, bez, kanedyen: 205 adet Tekerlekli sandalye: 270 adet Akülü tekerlekli sandalye: 97 adet Eğitim bursu: 190 kişi

Haberin Devamı

Böylece yaklaşık 3 bin 300 engellimize muhtelif alanlarda destek sağlanmış oluyor. Kampanya harcamaları devam edecek.

TESYEV farkı

lınan tüm malzemeler Show TV, Acun Medya Yapım ve TESYEV’in yetkililerinden oluşan bir komisyon tarafından yapılıyor. Özellikle işitme cihazları konusunda birçok kurumun yaptığı gibi işitme cihazları raftan alınıp verilmiyor, ihtiyaç sahiplerinin odyoloji testleri yapılarak en uygun işitme cihazı sağlanıyor.

Ağzı olan

Ama ülkemizde ağzı olan konuşuyor. “Yavuz Kocaömer başka vakıfları eleştireceğine, önce kendi vakfını sorgulasın” diyenler de var, “Bu kampanya denetleniyor mu?” diyenlerde. Bunlar laf olsun diye söylenen sözlerden ileri gitmiyor. TESYEV bir kere Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş. şirketi tarafından denetleniyor. Ayrıca sadece bu kampanya ile ilgili olarak KPMG Şirketi tarafından da denetleniyor.

Haberin Devamı

KPMG nedir?

KPMG uluslararası bir denetim şirketidir. Dünyada 144 ülkede ve 250 şehirde 137 bin çalışanı mevcuttur. Geçen yıl dünyada denetledikleri şirketlerin toplam cirosu 22 milyar 690 milyon dolardır. Şimdi bir düşünün. Böyle dünyanın kendi konusundaki dev şirketlerinden bir tanesi, TESYEV-Acun Ilıcalı kampanyasını denetleyecek ve eğer burada bir yolsuzluk varsa, paralar cebe gitmişse bunu da görmezden gelecek. Hangi aklı selim biri bunu düşünebilir? Bu kadar prestijli bir şirket 1-1.5 milyon dolarlık bir kampanyada yapılanlara göz yumacak. Aklı başında her insan bu lafları çıkaranları ayıplar.

Denetim

TESYEV’in hesapları her zaman, herkese açıktır. Bu satırların yazarı bu vakfın sponsorlarından bir tanesidir. Yine de anlamayanlar için bir kez daha belirtmekte fayda görüyoruz. İnsan kendi parasını çalmaz. Böyle abuk subuk orada burada eleştiriler yapacağınıza sizler de topluma faydalı bir şeyler, (bunun muhakkak maddi olması da şart değil) yaparsanız belki daha faydalı bir iş yapmış olursunuz.

Özürlüler Vakfı

* Yaptığınız son kampanyalarda 2 televizyon kanalına yayın saatini satın almak için kaç TL ödediniz?

Haberin Devamı

* Bu bedelleri toplanan bağışlardan mı verdiniz?

* Veya vakfınızın öz sermayesini başka kaynaklardan mı sağladınız?

* Bu program organizasyonu için prodüksiyon şirketine ne kadar ödendi?  Halkla ilişkiler şirketine bir bedel ödediniz mi?

* Yardımseverlerden ameliyat başına 2.500 TL talep ettiniz. Bu yardımlarla ne ameliyatları yaptırdınız?

* Bir bağımsız denetim şirketiniz var mı? Bu soruları 26 Ekim ve 23 Kasım 2009 tarihlerinde sormuştuk. Hiçbir cevap yok. Artık Özürlüler Vakfı inanırlılığını sağlamak için bu soruların cevaplarını kamuoyuna verme noktasına gelmiştir.

ÇENGELLİ PANO

Artık öğrenin!

1982 doğumlu, yüzde 100 engelli raporu olan çocuğum var. Engelli plakalı aracımızla İzmir’den Mersin’e gidiyoruz. Niğde Ulukışla Pozantı otoyoluna tahminen saat 16.00 civarı gişeden giriş yaptım. Camlar yarı açıktı. Babası olarak vasi tayinim, mahkeme kararım ve, özürlü raporu var. Evraklarımın hepsi tamam. Buna rağmen trafik ekibi durdurdu, hitap edişi aynen şöyle: “Çek kenara bakayım, bir ifadeni alayım. Bunlar vergi kaçırıyorlar.” Yüksek sesle konuşuyorlardı. Engelli çocuğum çok hassas, ailem de bu duruma çok üzüldü. Yanındaki görevli memur “Amirim, babası kullanır, annesi kullanır hatta kardeşi bile kullanır” dedi. Bu yüzden, bu görevli, arkadaşını azarladı. Sizden ricam, engellilere nasıl davranılacağının bu insanlara öğretilmesi. Yoksa Allah ona da böyle bir hasta versin, 27 sene çeksin ki o da ondan sonra nasıl davranılacağını öğrensin. A.T.

Haberin Devamı

Bilgisayara ihtiyacım var

Yüzde 40 engelli bir kadınım. Eşim de yüzde 65 engelli. Asgari ücretle çalışıyorum ve kirada oturuyorum. Bir çocuğum var. Sizden bir bilgisayar rica ediyorum. İş yerinde bilgisayar kullanıyorum, çocuğuma bakmak için birçok işi eve getiriyorum ama bilgisayarım olmadığından işlerim aksıyor. Maddi durumum iyi değil. Lütfen yardımcı olun. Makbule Öter (Yardım etmek isteyenler 0212 238 71 91 no’lu telefondan bilgi alabilir)

Düzenli bir işim olsa...

Yüzde 45 engelli raporum var. Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi görüyorum. Dizlerimde cihaz var, kemik erimesi var. 10 yıl çalıştığım firma iflas etti. İş arıyorum, bulamadım. Babam akciğer kanseri, tedavi için bankadan kredi kullandım. Babam da vefat etti, kimsem yok. Her gün hastaneye gidiyorum. Bir hayırsever tedavi olmam için sigortamı ödüyor. Ama iş bulamadım, 8 milyar borcum var, icralık oldum. Bekar evinde kaldığım için hiçbir şey alamadı, tutuklama kararı çıktı. Çok zor durumdayım, gidecek yerim yok. Allah rızası için bana düzenli bir iş bulun. Orhan Şimşek tel: 0531 816 54 53

Haberin Devamı