Türkiye (Son Dakika) Engelli asansörlerinin kapılarını çaldılar!

Engelli asansörlerinin kapılarını çaldılar!

Paylaş
Engelli asansörlerinin kapılarını çaldılar!

Antalya'da 3 yıl önce hizmete giren yaya üst geçidinin, engelli ve yaşlılar için yapılan asansörlerinin kapıları çalındı. 'Hırsızların çalmadığı bir kapı' sözü de böylece tarih oldu

Antalya'nın Kepez ve Muratpaşa ilçelerini birbirine bağlayan Düdenbaşı Mahallesi’ndeki üst geçitte pes dedirten bir hırsızlık olayı yaşandı.

Bundan 3 yıl önce, engelli ve yaşlıların kullanması için üst geçidin her iki tarafına asansör yapılmıştı. Asansörlerde, hizmete girdiği ilk aydan itibaren hırsızlık olayları meydana geliyordu.

KABLOLARI ÇALDILAR, TRAFOYA GÖZ DİKTİLER


Önce asansörün kablolarını çalan hırsızlar, birkaç kez de asansörün trafosunu çalma girişiminde bulunmuştu. Geçen ay ise asansörün bir kapısının çalınması üzerine asansörler hizmet dışı bırakılmış ve çalınan kapının yeri, çelik plakayla kapatılarak kaynak yapılmıştı.

Hırsızlar dün akşam ise üst geçidin her iki tarafının iniş asansörlerinin kapılarını çaldı. Dün akşam evlerine gitmek için üst geçidi kullananlar, iki taraftaki asansör kapılarının çalındığını görünce durumu yetkililere bildirdi.


'HIRSIZLARIN ÇALMADIĞI BİR KAPI' DERLERDİ, O DA OLDU


Yaşananları ’trajikomik’ olarak değerlendiren Ümit Tüfekçi, gördüğü manzara karşısında çok şaşırdığını söyledi. Tüfekçi, "Bu sonuçta engelli ve yaşlıların kullanabileceği bir asansör. Asansörün kapılarının olmaması tehlikeli. Türkiye’de hırsızların çalmadığı bir kapı derlerdi, o da oldu" diyerek tepki gösterdi.



DEVRİYE GÖREVİ ARTIRILDI


Düdenbaşı Mahallesi Muhtarı Mustafa Yorgancı ise daha önce yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle, polisin üst geçit etrafında devriye görevini artırdığını söyledi.

Süleyman EKİN / ANTALYA, (DHA)

Haberin Devamı