Ekonomi Engelliye iş fırsatı

Engelliye iş fırsatı

Paylaş
Engelliye iş fırsatı

Sağlık Bakanlığı, 2 bin engelliyi memur olarak istihdam edecek. Bakanlığın taşra teşkilatında görevlendirilecek personel için yapılacak sınava, 19 Temmuz - 9 Ağustos arasında başvurulacak

Taşra teşkilatına

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı, çeşitli branşlarda 2 bin engelli personel alacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ilk defa devlet memuru olacak söz konusu personelin, taşra teşkilatına atanacağı belirtildi.

Açıklamada, 657 sayılı memur yasasına uygun olarak, 2 bin kişilik personel seçimi için sınav yapılacağı ifade edildi. Yapılacak sınavlara başvurular, 19 Temmuz Pazartesi günü başlayıp 9 Ağustos’ta sona erecek. Bakanlık sınav tarihini ise daha sonraki günlerde ilan edecek.

Tek il için başvuru

Bakanlık sınav tarihini http://personel.saglik.gov.tr internet adresinden duyuracak. Adaylar, başvurularını sınava girmek veya atanmak istedikleri il sağlık müdürlüklerine giderek yapacak.

Bu müdürlüklerdeki sınav başvuru büroları, adayların www.yenipbs.saglik.gov.tr internet adresi üzerinden kaydını yapacak. Adaylar, sadece bir ilde çalışmak için başvuruda bulunabilecek. Sınav sonucunda, başarı puan sıralamasına göre, başvuruda bulunulan yere ayrılan kadro sayısı kadar atama yapılacak.

Haberin Devamı