A. Yavuz Kocaömer Engelsiz Aslanlar Dursun Özbek'e rağmen şampiyon
HABERİ PAYLAŞ

Engelsiz Aslanlar Dursun Özbek'e rağmen şampiyon

Haberin Devamı

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ‘Engelsiz Aslanlar’ geçtiğimiz hafta Fransa’nın Toulouse kentinde Avrupa’nın ikinci büyük kupası olan Andre Vergauwen Kupası’nı kazandı.

Gurupta yenildiği İspanyol temsilcisi BSR-Albacete’yi finalde yenerek şampiyonluğa ulaştı. Tüm bunlar Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’e rağmen gerçekleşti.

Sorunları kimsenin umurunda olmadı

Bu başkan, başkanlığa geldikten sonra, bir ara tekerlekli sandalye basketbol branşını kapatmayı düşündü. Sonra herhalde farkına vardı ki, bir branşın kapatılması ancak genel kurul kararı ile olur. Ama ne yaptı? Aylarca ‘Engelsiz Aslanlar’ın maaşlarını ödemedi.

Diğer yandan futbolcular, basketbolcular, voleybolcular v.s. maaşlarını gününde aldılar. Bu süre içinde ‘Engelsiz Aslanlar’ geçim zorluğuna düştüler. Bankalardan kredi aldılar, kimsenin umurunda olmadı. Bu branştan sorumlu yönetim kurulu üyesi Ural Aküzüm de neredeyse hiçbir girişimde bulunmadı.

Tam tersine, 100 yılı aşkın maziye sahip Galatasaray gibi bir kulübün Yönetim Kurulu üyesi olarak, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu yedek yönetim kurulu üyesi olmayı içine sindirdi. Belki de Galatasaray’ın aleyhine bir yanlışa daha imza attı.

‘Bu branş zarar etti kapatılmalı’

İki sene önceki genel kurulda, bir genel kurul üyesi -isimi bizde saklıkürsüye çıkarak, bilip bilmeden “Bu branş geçen sene 1 milyon 350 bin lira zarar etmiştir, kapanmalı” dedi. Oysa araştırma gereği duymadığı konu, o sene devletten Avrupa ve Kainat Şampiyonlukları dolayısıyla Galatasaray’ın kulüp olarak 1 milyon 650 bin lira ödül almaya hak kazandığı. Ancak ve ancak diğer borçları nedeniyle bu ödüllere Maliye Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün el koyduğuydu.

Bir leke daha sürüldü

Geçen sezon maaşlarını alamayan sporcular, kulübü mahkemeye vermek üzere bir avukatla anlaştılar. Avukatın gönderdiği ihtarnameler sonucu maaşlar ödenmeye başladı. Bu maaşların toplam aylık tutarı da Galatasaray için komik bir rakam; 80 ila 100 bin lira arasındaydı. Böylece Galatasaray’a sporcuları tarafından mahkemeye verilmek gibi bir leke daha sürüldü.

Bu konuda yazacak çok şey var. Şu anda Galatasaray’ın zaten hangi spor branşında başarısı var ki? Galatasaray bir meçhule doğru gidiyor.

SEVGİLİ AHMET HAKAN ÖZÜRLÜ KELİMESİNDEN VAZGEÇMİYOR

Ahmet Hakan, Kanal D’de Ana Haberleri sunmaya başladıktan sonra, çeşitli vesilelerle engelli insanlardan bahsediyor ve ısrarla ‘Özürlü’ kelimesini kullanmaya devam ediyor. En son, Çanakkale Kara Savaşlarının 102’nci yılı nedeniyle Çanakkale’de düzenlenen törene, İngiliz Büyük Elçi Richard Moore, görme engelli eşi ile birlikte katıldı. Eşine rehberlik eden köpeği Star’a akreditasyon kartı çıkarıldı.

5 senedir yasak!

Kartta “Birleşik Krallık. Diplomatik Misafir. Rehber Köpek” yazıyordu. Ahmet Hakan bunu anlatırken yine ‘Özürlü’ demeyi sürdürdü. Bilinmesi gereken şudur: Yaklaşık 5 senedir Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine, ‘özürlü’ kelimesinin kullanılması yasalarda ve devlet kurumlarında yasaklanmıştır.

Dünyada yok

Uzun süren mücadelenin sonunda gelinen noktada, devlet kademesinde hazırlanan yasalarda, talimatnamelerde, ‘Engelli’ kelimesi kullanılması şartı getirildi. Türk Dil Kurumu’nun sözlüğünde ‘Özür’ kelimesinin karşılığına bakarsanız, açıklamalardan biri de ‘Defolu mal’dır.

Nitekim, 6-7 yıl önce çıkarılan Tüketiciyi Koruma Yasası’nda bir maddede şöyle der: “Bir malın kataloğu ile, kendisi arasında malın aleyhine farklılıklar varsa, bu mal özürlü maldır. Bunu yapan şirketler, o malı 15 gün süreyle vitrinde teşhir eder, üzerine ‘Özürlü’ yazar.” 1960’lı senelerde, birisi ülkemizde “Bunlara özürlü diyelim” demiş.

Çok araştırdık, dünyada bizden başka bu kelimeyi kullanan yok. Sevgili Ahmet Hakan umarız bundan sonra bu konuya dikkat eder.

'Destek için teşekkürler'

Merhaba değerli büyüğüm Yavuz Kocaömer ve TESYEV’in kıymetli elçileri. Lisans ve yüksek lisans eğitimim süresince sunduğunuz eşsiz imkanlar çerçevesinde eğitimimi bitirdim. 2017 EKPSS Şubat atamalarında öncelikli tercihim olan Bursa’ya, ortaöğretim kurumlarında görev yapmak üzere tarih öğretmeni olarak atandım. Buralara kadar gelmek hiç kolay olmadı. Meşakkatli yollardan geçtik; kimi zaman istenmeyen türden uygulamalara tabi olduk. Bu süreçte gerek bizlere gösterdiğiniz ilgi ve alakadan gerekse de desteklerinizden ötürü sonsuz minnettarım. Allah sizlerden razı olsun.

Ayşegül Öğüt Erzurum Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

'Mektup arkadaşı arıyorum'

Mektup arkadaşı arıyorum. Almancıyım, normalde İzmir’de yaşıyoruz. Mektup gönderenlere mutlaka cevap yazarım. Halil Aydın T Tipi Kapalı Cezaevi A-14 Koğuşu Aliağa / İzmir

Duyuru

Bu köşe ile ilgili yorumlarınızı www.tesyev.org sitesinden ‘Yazarlarımız’ bölümüne tıklayarak yapabilirsiniz.

Güzel söz

Haksızlığa sapıp bütün insanlar seni takip edeceğine, adaletle hareket edip tek başına kal. Daha iyi. MONTASGUIE

Sıradaki haber yükleniyor...
holder