Spor Engin Baytar'ın 'milli' isyanı

Engin Baytar'ın 'milli' isyanı

Paylaş
Engin Baytar'ın 'milli' isyanı

Trabzonspor'un orta saha oyuncularından Engin Baytar, Milli Takım'ın adaletsiz oyuncu seçimleri nedeniyle başarısız olduğunu iddia etti

Trabzonspor’da Şenol Güneş’in vazgeçilmezleri arasında yer alan Engin Baytar, Almanya’da doğup büyüdüğü için Türkiye şartlarında alışmakta zaman zaman sıkıntı yaşadığını söyledi.

Engin, Milli Takım’a yapılan oyuncu seçimlerde adaletsiz davranıldığına inandığını da vurgulayarak, “İstanbul kulüpleri daha çok tutuluyor diyebiliriz, Trabzonspor kulübü daha çok eziliyor. Bunun arkasında birçok neden olabilir.

Milli Takım’a seçilen futbolcularda bizim arkadaşlarımız. Ancak ben Türkiye’de Milli Takım için hiçbir zaman adaletli bir seçim yapıldığını düşünmedim. Hiç de böyle olmadı. Belirli futbolcular seçiliyor.

Seçilen futbolculara bakıyorsunuz ya 3-4 aydır sakat, ya da uzun zamandır oynamıyor ama yine Milli Takım’a seçiliyor. Böyle devam ettiği sürece, haksızlık ve adaletsizlikler olduğu için Türkiye başarısız oluyor. Bu yüzden Türkiye, Dünya Kupası’na gidemedi” ifadelerini kullandı.

"PUAN KAYIPLARI BİZİ ÜZDÜ"

Engin, son üç maçta kaybettikleri 6 puanın çok üzüntü verici olduğunu da vurgulayarak, “Eğer üç maçı galip bitirmiş olsaydık şampiyonluk şansımız artacaktı.

Puan kayıpları bizi çok üzdü. Ligin bitmesine uzun bir süre daha var. Rakiplerimiz puan kaybettiğinde iddiamızın süreceğini düşünüyorum” dedi.

"ŞENOL HOCA'YLA YENİDEN BAŞLADIM"

Şenol Güneş’in kendisine çok ayrı bir güven verdiğini de ifade eden Engin, şöyle konuştu: “Hocamızla birlikte yaptığımız idmanlar beni daha da kuvvetlendirmeye başladı. Artık 90 dakikayı daha rahat çıkartabiliyorum.

Her ne kadar ağrım, sızım olsa da yine de 90 dakikayı kaldıracak güce sahip olmaya çalışıyorum. Neredeyse her şey bitti derken, Şenol hoca geldikten sonra benim için her şey yeniden başladı. Yakaladığım bu şansı sürdürüp formayı kimseye vermek istemiyorum.”

Yunus Emre SEL/TRABZON (DHA)

2

Haberin Devamı