Esra Karayel Eniştem Sevgilime Karışıyor
HABERİ PAYLAŞ

Eniştem Sevgilime Karışıyor

SORU: 24 yaşındayım. Ablam geçen sene evlendi. Benim de erkek arkadaşım var. Ciddi düşünüyoruz. Eniştem geçenlerde bizi gördü. “Yalnızken seni izliyorum, gözüm üzerinde, o çocuktan ayrıl” dedi. Hoşuna gitmiyormuş. Ne yapacağımı şaşırdım. Lütfen yardım edin. RUMUZ: ENİŞTE

CEVAP: İlk yapman gereken, annene birlikte olduğun kişiyi anlatman. Gizli saklı görüşme olmaz. Madem evlilik düşünüyorsunuz büyüklerin bilmesi lazım. Daha sonra eniştenin tepkisini anlat. Annen, eniştene, senin ilişkinden haberi olduğunu söylesin.

Haberin Devamı

Seni kız kardeşi gibi görüp koruma güdüsü ile söylemiş olabilir.

Üzerinde durma ama sakın annenden de saklama. İlişkinle ilgili aceleci davranma. Belki eniştenin hisleri doğrudur. Evliliğe hazır mısın? Ortak gelecek hedefleriniz var mı? Sorulara verdiğin cevaplar durumunu gösterecek.

Her Şeyimi Vermekten Ruhum Yoruldu

SORU: Eski karımın bir dediğini ikiletmedim. Ama 12 yıldan sonra beni başka bir erkekle aldattı. Ne dediyse yaptım. Arkadaşları ve ailesi ile görüştüm, bizimkileri dışladım. İstediği tatile gittim. Ailemin maddi durumu iyi değildi.

O ise zengindi. Son zamanlarda işimi beğenmemeye başladı. Zengin ama evli bir adamla birlikte şimdi. Çocuklarım onda. İki sene oldu ayrılalı. Kimseyle ilişki kuramıyorum. Yaşadıklarım ruhumu yordu. Orta yaşlardayım.

Hastalandığımda bakacak kimsem yok. Ya da konuşacak bir arkadaşım... Bu bunalımdan kurtulmak istiyorum. RUMUZ: CAN

CEVAP: Ayrılığın temelini kendi ellerinle hazırlamışsın. Yaptıkların sevgiden değil, bağımlılıktan maalesef.

Dürüst ol. Karının maddi durumu iyi olmasa yine bunları yapar mıydın? Cevabın evetse o zaman niye böyle bir kadını seçtin? Neden kendi hayatından vazgeçtin?

Sağlıklı ilişki kurman için geçmişin yükünden kurtulman ve kendini sevmen lazım. Sürekli kendini ya da başkalarını suçlaman kendini sevmene engel olur. Kendine sevgisi olmayan da başkasını sevemez. Üzerinden iki sene geçtiği halde hala aynı kısır döngüde kaldığın için konunun uzmanı bir psikiyatra gitmeni tavsiye ederim.

Aşık Olduğum Kadın Alkolikmiş

Haberin Devamı

SORU: Yıllar süren yalnızlıktan sonra bir kadına aşık oldum. Hayatımın kadınıydı sanki.

Tanıdıkça alkolik olduğunu fark ettim. İlk başlarda “keyif için” diyordu. Ama her gün bir-iki kadeh de olsa içiyor. Bunu benden sakladı. Çok kötü hissediyorum kendimi. Ne yapacağım şimdi? RUMUZ: YEŞİL GÖZLÜM

CEVAP: Kendini düpedüz ihanete uğramış hissediyorsun. Ama kabul etmelisin ki bunda senin de hatan var. Seni yalnızlığından çıkaracak birini bulma ümidin gözünü kapatmış. Sorun sadece alkolü ise, tedavi görmesi için yardım önerirsin.

Konunun uzmanı bir doktora gitmeyi teklif edersin. Belli ki başka sorunlar da var. Tanımadan hayatının kadını olduğunu nasıl anladın? Önce bu soruya cevap ver.

Sadece fiziki özellikleri mi çekti? Aranızdaki iletişimden memnuniyetin için, 1’den 10’a kadar puanlama yap. En yüksek puan ne olurdu? İşte sana sorunun çözüm yolları. Bunları yap ve yoluna devam et.

İnternette Tanışıp Evlendim Aynı Adamla İki Kez Aldattı

SORU: 27 yaşındayım. Sosyal medyadan, ortak arkadaşlardan bir kızla tanıştım. Kısa sürede evlendik. 3 ay sonra babamı kaybettim. İki yıl evli kaldık. Altı ay önce aniden boşanmak istedi. Bana ‘abi’ diye tanıttığı 42 yaşında, 2 çocuk babası bir adamla dost hayatı yaşamaya başlamış. Benimle evliyken de bu adamla görüştüğünü öğrendim. Bir süre önce beni arayıp çok pişman olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Herkes hata yapar diye düşünüp kabul ettim. Yine o adama döndü. Karşı cinse karşı tamamen soğumuş durumdayım. Bir kadın gördüğümde eşimin yaptıkları gözümün önüne geliyor. RUMUZ: CEHENNEM

CEVAP: Hayatta sadece iyi insanlar yok. Kötüler olmasa iyilerin kıymeti bilinmezdi. Kızın mayası pek sağlam değilmiş. Gün gelir bedelini öder. Sen yoluna bak. Duanı et. Sosyal medyadaki paylaşımlardan bir yere kadar o kişi hakkında bilgi edinebilirsin. Üstelik bu da yanıltıcı olabilir.

Tavsiye etmem. Yuva kurmak istiyorsan o kişinin hayat görüşüne, yaşamdan beklentilerine bak. Arkadaşları arasında davranışlarını gözlemle. Acele karar verme. ‘Seven, sevgiye değer veren kadınlar var’ cümlesini her kalbin sıkıştığında tekrarla. Göreceksin, Allah karşına melek gibi bir kadın çıkaracak.

İhaneti Aklıma Gelince Tabakları Kırıyorum

SORU: Sekiz ay birliktelik yaşadım. Sürekli başka kadınlarla kaçamak yapıp yapmadığını sordum. Çünkü içimde tuhaf hisler vardı. O da sürekli inkar etti. Bir süre önce başka kadınla ilişkisi olduğunu öğrendim. Üstelik aynı gün artık birlikte olmak istemediğini söyledi. Artık hiçbir erkeğe güvenmiyorum. Ve ona duyduğum öfke iki aydır geçmiyor. Ne olur bu durumdan beni kurtarın. RUMUZ: DANS

CEVAP: Tabakların suçu ne? Maddi imkanın elveriyorsa ve bunu yapınca rahatlıyorsan, yap. Ama her kızdığında bu yol masraflı olmaya başlar. Yaşadığın tecrübe; sana acı vermiş olsa da başkalarına değil, hislerine güvenmen gerektiğini gösterdi.

Kendi hislerin yerine onun yatıştırıcı sözlerine güvendin. Gerçekle yüzleş. Tabak kırmayı bırak, acını yaşa. Acı, dibine kadar yaşanmadan geçmez.

O kişiyi eleştirmeyi bırak. Zaten yaptığının karşılığını görecektir. Öfkeyle yola çıkarsan kendine zarar verirsin ve aynı durumları üst üste yaşarsın. Güzel bir çay koy, derin nefes al, hislerine neden güvenmediğini maddeler halinde yaz.

Bunu da bir ay boyunca görebileceğin yere as. Bunu yaparsan kalbinin sesini duymayı öğrenirsin

Sıradaki haber yükleniyor...
holder