Gündem Enişteyle akıl almaz plan!

Enişteyle akıl almaz plan!

Paylaş
Enişteyle akıl almaz plan!

Çalıştığı markette 3 ayda 100 bin TL'lik malzemeyi çöpe attı, çöpçü kıyafetli eniştesi alıp sattı

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde enişte ve kayınbiraderin üç aydan beri uyguladıkları hırsızlık planı süpermarkette yapılan sayım üzerine ortaya çıkarıldı. Çalıştığı markette üç ay içinde çaldığı malları poşete koyarak çöpe atan Sinan Karacaoğlu (31) ile çöpçü kılığında bu malları alan eniştesi Ümit Alkan (36) polis tarafından gözaltına alındı. Enişte ve kayınbiraderin 3 ay içersinde çaldıkları 100 bin TL tutarındaki mallarla çocuk hastanesi deposunda toplayarak sattıkları belirlendi.

Osmangazi İlçesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan bir süpermarkette yapılan sayımda üç ay içerisinde 100 bin TL'lik malın parasının kasaya girmediği belirlendi. Bunun üzerine market yönetimi görevli personeli takibe aldı. Yapılan incelemede markette 6 aydır satış elemanı olarak çalışan Sinan Karacaoğlu'nun raflarda bulunan un, zeytinyağı, toz-kesme şeker, çocuk maması ve çocuk bezi gibi ürünleri büyük poşetlere koyarak çöp kutusuna attığını belirledi.

Görevliler, Karacaoğlu'nun poşetlere koyarak attığı poşetleri, market dışındaki çöp kutusundan temizlik görevlilerinin kullandığı tulumları giyen Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nde memur olarak çalışan eniştesinin, çöp kutularından aldığını ortaya çıkardı

HASTANE DEPOSUNDA SAKLADILAR

Durumun polise bildirilmesi üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Sinan Karacaoğlu ile eniştesi Ümit Alkan'ı gözaltına aldı. Yapılan soruşturmada üç ay içerisinde yaklaşık 100 bin TL değerinde gıda ve ihtiyaç mallarını çaldığı belirlenen zanlıların malzemeleri ise Dörtçelik Çocuk Hastanesi deposunda saklayıp buradan, hastanede çalışan doktor, hemşire, personel ve vatandaşlara sattıklarını belirledi. Depoda bulunan 20 bin TL değerindeki malzemeler ise polis tarafından alınarak market sahiplerine teslim edildi.

Maaşlarının yetmediği ve yüklü miktarda kredi kartı borcu olduğu için böyle bir iş yaptıklarını söyleyen Sinan Karacaoğlu ve Ümit Alkan "hırsızlık suçundanö sevk edildikleri Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklandılar.