Siyaset Enkaz altından Cumhurbaşkanı'na tweet
Paylaş
Enkaz altından Cumhurbaşkanı'na tweet

Geçtiğimiz yıl yaşanan Van depremi sırasında enkaz altında kalan bir kişinin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e tweet atarak enkaz çalışmalarının durdurulmasını istediği ortaya çıktı. Gül'ün talimatıyla çalışmalar dururken; depremzede ekiplerin çabası sonucu enkaz altından kurtarıldı

Van’da, 23 Ekim 2011’de meydana gelen depremde, cumhurbaşkanına atılan bir tweet’in enkaz altındaki bir kişinin hayatını kurtarılmasını sağladığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Marmaris’te düzenlediği Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması’nda ’Yarın İçin Dijital Çözümler’ konulu seminerde konuşan Cumhurbaşkanlığı İnternet Yayın Müdürü Mücahit Küçükyılmaz’ın verdiği örnek, dijital medyanın önemini ortaya koydu.

Küçükyılmaz, Van depreminde Cumhurbaşkanı’na gelen bir tweet’in hayat kurtardığını belirterek, "Tweet’i atan kişi göçük altında olduğunu, üzerinde iş makinelerinin çalıştığını, durdurulmazsa hayatını kaybedeceğini yazmıştı. Arkadaşlarımız hemen devreye girdi. Güvenlik boyutundan yola çıkılarak telefonun yeri tespit edildi. Yarım saat içerisinde o göçükte çalışmalar durduruldu. Bir süre sonra da o vatandaş göçük altından sağ kurtarıldı" dedi.

Haberin Devamı

Bunu ilk kez bu toplantıda açıkladıklarını vurgulayan Küçükyılmaz, "Cumhurbaşkanımız, bunun PR çalışması gibi anlaşılmasını istemediği için bugüne kadar duyurmamıştık" diye konuştu.

Küçükyılmaz, twitter’deki 2 milyon 500 takipçisi ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Türkiye’nin ’en büyük medya patronu’ olduğuna da dikkati çekti.

Latif SANSÜR - Ali GÜNDOĞAN, DHA