Faik Gürses Enkaz bıraktı
HABERİ PAYLAŞ

Enkaz bıraktı

Bir hafta önce Schuster ve Guiza’nın avukatı Jorge Mendes, İstanbul’a geldiğinde işin rengi belli olmuştu. Schuster “Benim için gelmedi” dedi, ama Beşiktaş’tan alacağı-vereceği enine boyuna konuşuldu. Hatta Mete Düren, “Biz hocamızı bırakmıyoruz” derken “O bizi bırakırsa yapacak bir şey yok” da diyordu.

[[HAFTAYA]]

Schuster istifa ederken onurlu bir yabancı duruşu sergiledi. Bugüne kadar Beşiktaş’tan giden ya da gönderilen teknik adamların yönetimin önüne koyduğu klasör klasör tazminat gerekçelerinin hiçbir tanesini gündeme getirmedi. Schuster önemli bir de mesaj verdi: “Ben bu takıma artık bir şey yapamayacağımı anladığım için istifa ediyorum.” Schuster’in haklı davasındaki bu duruşu şimdi Ümraniye’de Tayfur Havutçu’ya çevirdi tüm gözleri. Schuster onurlu bir duruş sergilemişti, ama bir de enkaz bırakmıştı Ümraniye’de.

Haberin Devamı

Tayfur Havutçu şimdi bu enkazı temizleyecek, küskünleri barıştıracak, 9 maçta istikrarlı bir 11 kurmaya çalışacak, yerli-yabancı ayrımı yapmayacak ve tüm arzusunu kupayı kazanma adına hedefleyecek. Yönetimin Tayfur Havutçu’yu seçmesindeki en büyük nedenlerden biri de hocanın deneyimli yabancı teknik adamların yanında çalışması ve bu konuda dikkate değer bir eğitim alması. Tayfur Havutçu başarabilir... En azından Schuster’in deneylerini yapmayacak bir görüntü verecektir.

Küskün Ernst, çalışkan Necip’i elbette takıma monte edecektir. Ama her şeyden önemlisi yılgın ve bıkkın Beşiktaşlı futbolcuları birarada tutabilmek için teknik adamlığının yanı sıra bir de psikologluğa soyunacaktır. Hoca bunu kendi mi yapar yoksa dışarıdan destek mi alır bilemem, ama Ümraniye’de görünen o ki, epey karabulut dolaşmaktadır. İşi de göründüğü kadar kolay değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder